«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Yedincisi Düzenlenen Sónar İstanbul Üç Günlük Festival Maratonunu 10.000'den Fazla Elektronik Müzikseverle Tamamladı!

Yedincisi Düzenlenen Sónar İstanbul Üç Günlük Festival Maratonunu 10.000'den Fazla Elektronik Müzikseverle Tamamladı!

yedincisi-duzenlenen-sonar-istanbul-uc-gunluk-festival-maratonunu-10-000den-fazla-elektronik-muzikseverle-tamamladi.jpg

Bugüne dek binlerce müzikseveri ağırlayarak müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren ve yedinci kez Zorlu PSM’yi festival alanına dönüştüren Sónar İstanbul, %100 Music katkılarıyla 28-30 Nisan’da David August, Richie Hawtin, BICEP, ANNA, KAS:ST, TSHA, CLARK, Maya Jane Coles, VTSS ve daha birçok elektronik müziğin en iyi isimlerini İstanbul’un büyüleyici atmosferinde müzikseverlerle buluşturdu. 

 

Sonar Istanbul 2023, elektronik müzik sahnesinin önde gelen müzisyenleri ve yeni medya sanatçıları ile 28-30 Nisan tarihleri arasında bir kez daha Zorlu PSM’de gerçekleştirildi. 7. kez düzenlenen festival 3 günde 10.000’den fazla müzikseveri ağırladı!

 

Müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi birleştiren ve binlerce müzikseveri ağırlayan Sónar İstanbul, bu yıl tarihinde ilk kez 3 güne yayılarak %100 Müzik’in katkılarıyla 28-30 Nisan arasında elektronik müzik dünyasının en iyileri arasında yer alan sanatçıları müzikseverlerle buluşturarak 7. kez Zorlu PSM’de festival maratonunu tamamladı. 

Sónar Istanbul’da  bu yıl, elektronik müziğin kraliçesi Maya Jane Coles, Belfast-doğumlu/Londra merkezli efsanevi ikili BICEP (live), çok yönlü elektronik müziği umut dolu tonlarla betimleyen David August (DJ Set), tekno türünde kendi yolunu güçlü yeni adımlarla bulan KAS:ST, kendisini karmaşık sentezli elektronik melodileriyle kabul ettiren DJ Tennis ve bilinenle bilinmeyenin yarattığı duyguları bir araya getiren, klasik müzik eğitimine sahip müzisyen Carlita’dan oluşan Astra Club (Carlita B2B DJ Tennis), meydan okuyan tekno dili, ruha dokunan piyano parçaları ve folktronikle harmanlanmış sesleri ile CLARK (live), elektronik müziği hayal gücü ve sürprizlerle zenginleştiren Objekt, parçalarındaki vokalleri pop ve çağdaş disko kültürüyle birleştirerek özel bir füzyon yaratan Lyra Pramuk (Echoluminescence), başarılı örnekleriyle elektronik ve rock müzik arasında köprü kuran Goose ve dinamik ve türleri esneten bir yapımcı olarak spot ışıklarını üstüne çeken or:la, elektronik müzikseverlere müzikal bir şölen sunarak unutulmaz bir müzik deneyimi sundular.

Öte yandan avangart elektronik müziğin kralı Richie Hawtin, dünyaca ünlü tekno DJ ANNA, kendini teknoda öne çıkan yeni yeteneklerden biri olarak kabul ettirmiş VTSS, elektronik müziği ve dijital görsel sanatı, insanlığın dünyadaki yerine işaret eden enstalasyonlar, canlı performanslar ve sarmal görsel-işitsel deneyimler ile bilimsel bir yaklaşım kullanarak birleştiren Max Cooper (3D AV), akıcı ritimleriyle ve teknoyla yeni bir müzikal evren yaratan BLAWAN, Birleşik Krallık’ın en heyecan verici yeteneklerinden TSHA (DJ Set) ve ritim yüklü bas dizilimleri ile parlak, melodik nakaratları birleştiren Peru doğumlu, Berlin merkezli prodüktör Sofia Kourtesis ( DJ Set), Sónar Istanbul 2023’te yer alarak hafızalardan silinmeyecek melodileriyle bu yıl elektronik müzikseverleri sınırları aşan tınılarıyla katmanlı bir müzikal yolculuğa çıkardılar.

Elektronik müziğin en iyi yerli isimleri sahnedeydi

Türkiye’nin elektronik müzik sahnesinin önemli sanatçıları da festival boyunca unutulmaz performanslar sergilediler. Sónar Istanbul 2023’te Ali Özel B2B MFY, Duality By Dirgen & Karışman, Ece Özel, Evrim De Evrim B2B Procombo, Gaia Ekho, İpek İpekçioğlu, Merve Baykal B2B Feyza Emir, Moophy, Murat Uncuoğlu, Raw, Sinemis (Live) ve Volkan Gündüz de benzersiz setlerini dinleyicilerle buluşturarak çok güçlü ve vurucu melodileriyle festivale damga vurdular.

Yapay Zeka ve Web 3.0 Sónar+D’ye damga vurdu! 

Bu sene 7.kez Zorlu PSM’de %100 Music’in katkılarıyla gerçekleşen Sónar Istanbul’da, BtcTurk’un sponsorluğunda düzenlenen yaratıcılık ve teknoloji platformu Sónar+D Istanbul, bu yıl giderek daha fazla merak uyandıran iki konu olan yapay zeka ile Web 3.0’ü ele alarak her iki temayı odağına alan paneller, masterclass’lar, VR enstalasyonları ve müzikle teknolojinin birleştiği canlı performanslarla katılımcılarına çok boyutlu bakış açıları sunarak yeniden katılımcılarına ufuk açan yepyeni yolculuklara çıkardı. Sónar+D Istanbul, bu yılki programında; paneller, konuşmalar, atölyeler ve masterclass’lar’ın yanı sıra marketplace ve AV gösterimleriyle de katılımcılarını karşılarken açık çağrı ile seçilen projeler de SónarScreen ve marketplace’de sergilenerek yepyeni ve ufuk açan fikirler, her yıl olduğu gibi bu yıl da sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *