«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. Varis Ağrısına Ne İyi Gelir?

Varis Ağrısına Ne İyi Gelir?

Varis Ağrısına Ne İyi Gelir

Ulusal Sağlık Enstitülerine göre kadın ve erkeklerin neredeyse %60’ında varis problemleri baş göstermektedir. Varisli damarlar mevcutsa ve tedavi edilmezse kronik venöz yetmezlik adı verilen ciddi sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu sağlık sorunları bacaklarda kızarıklıklar, enfeksiyon, kanama, yara veya kan pıhtılaşması olarak ortaya çıkabilmektedir.

Varisler için çeşitli varis tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Varis için gerekli tedaviler Varis tedavisi İzmir eşliğinde yapılmalıdır. Varisin derecesini ve aşamasını doktor teşhis ederek uygun tedaviyi belirlemektedir. Varis ağrılarınız mevcutsa hafifletebileceğiniz ve uygulayabileceğiniz yollar şunlardır;

Varis Ağrısına Ne İyi Gelir?

  • Varis Çorapları

Varis çoraplarını doktor tavsiyesine göre kullanmak oldukça önemlidir. Bu çorapları giymek dolaşımı iyileştirmeye ve ağrıların azalmasına yardımcı olmaktadır. Bacaklara uygulanan basınç kanın düzgün şekilde akmasını sağlamaktadır.

  • Antreman ve Egzersizler

Düzenli olarak egzersiz yapmak da kan dolaşımını iyi yönde etkilemektedir. Yüksek tansiyonu düşürerek varis oluşma riskini azaltmaktadır.

  • Uyurken Bacakları Yükseltmek

Geceleri ayaklarınızı vücudunuzdan yukarda tutmak kanın damarlarda birikmesini engellemektedir. Yoğun ve tempolu bir günün ardından varis ağrıları oluşmaya başlamışsa bu şekilde uyumak ağrıların hafiflemesine de yardımcı olacaktır.

  • Soğuk Kompres Uygulamak

Varisli damarların iltihaplanma ve şişliğini azaltmak için soğuk kompres uygulamak fayda sağlayacaktır. Varis ağrılarında da o bölgeye 5-10 dakikalık kompres uygulamak ağrıların hafiflemesinde yardımcı olacaktır.

  • Elma Sirkesi

Elma sirkesinin varis ağrılarını hafiflettiği görülmektedir. Bacaklardaki dolaşımı artırarak yeni varislerin oluşmasını engelleyebilmektedir. Bez veya pamuk yardımıyla varis olan bölgeye temasını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapıldığında varis ağrılarının geçmesinde etkisinin olduğu gözlemlenmiştir.

  • Masaj Yapmak

Masaj, vücudun çoğu bölgesindeki kasılmış damarların gevşemesini sağlamaktadır. Bacaklarda oluşan varisli bölgelere masaj yapmak ağrıları hafifleterek rahatlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca masaj yapmak, varisli damarların kötüleşmesini sağlayan stres düzeylerini de düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Varis Tedavisi

Varis tedavisi İzmir, modern ve teknolojinin geliştirdiği yeni tıbbi yöntemleri kullanarak çeşitli tedavi yöntemleri geliştirmektedir. Gözle görülebilen bir problem olan varisler doktor teşhisiyle netliğe kavuşabilmektedir. Yaş, kilo, travma ve menopoz gibi birçok nedenle ortaya çıkabilmektedir. Öncelikle varis tedavisi için kalp ve damar cerrahına danışmak oldukça önemlidir. Hekiminizin sabırlı olması ve alanında uzman olması tedavinin en iyi şekilde geçmesini sağlayacaktır.

İzmir varis ameliyatı denildiğinde hastalarda tedirginlik oluşabilmektedir. Bu konuda endişe edilmemeli ve doktorunuzun uygun gördüğü tedavi yöntemine başlanmalıdır. Varis tedavisinde doktor, hastaya ve hastanın damar yapısına en uygun olan tedaviyi belirlemelidir. Varis tedavisi yöntemleri genellikle üç farklı şekilde karşımıza çıkmaktadır. Bunlar;

  • Köpük Skleroterapi

Ameliyatsız tedaviler arasındadır. Tedavi maaliyeti uygun olup varis ülseri probleminde de sıklıkla kullanılır. Tedavi ayakta yapılarak hastanın günlük aktiviteleri engellenmemektedir.

·       Damar İçi Lazer, Sealin (Yapıştırıcı) Ajan ve Radyofrekans Tedavisi

Tedavi başarı yüzdesi oldukça fazladır. Tedavi sonrasında günlük işlere dönülmesi mümkündür. Bu süre bazen 1-2 gün ileri atabilmektedir.

  • Açık Cerrahi Tedavi

Ameliyathane ortamlarında yapılan bu işlem hastaların talep etmemesinden kaynaklı çoğunlukla yapılmamaktadır.

Sizler de kliniğimize gelerek muayene olabilir, uzman hekim desteği alabilirsiniz. Renkli doppler ultrasonografi çekildikten sonra en uygun tedavi yöntemi belirlenerek hastaya ayrıntılı şekilde anlatılmaktadır. Varis tedavisi İzmir kliniğimizde tedavinize başlayabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *