«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin en genç filosuna 30 otobüs daha

Türkiye’nin en genç filosuna 30 otobüs daha

turkiyenin-en-genc-filosuna-30-otobus-daha.jpg

Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gücüne güç katmaya devam ediyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş., 30 yeni otobüsü daha filosuna dâhil etti. Her geçen gün büyüyen UlaşımPark, Türkiye’nin en genç otobüs filosu unvanını elinde bulunduruyor. Yeni 30 otobüsün dâhil olmasıyla birlikte Ulaşımpark’taki otobüslerin ortalaması 5 yaşın altına düşmüş oldu.

 

KENT ULAŞIMI DAHA DA RAHATLAYACAK

Yeni otobüslerin hizmete alınması nedeniyle UlaşımPark A.Ş. Plaj Yolu Garajı’nda program düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, UlaşımPark Genel Müdürü Serhan Çatal, bürokratlar ve UlaşımPark çalışanları katıldı. Genel Sekreter Gündoğdu, Büyükşehir’in kent ulaşımını rahatlatmakta kararlı olduğunun bir kez daha altını çizdi

 

ÖZ KAYNAKLARLA 219 YENİ OTOBÜS

Programda konuşan Genel Sekreter Gündoğdu, Büyükşehir’in kendi öz kaynaklarıyla 219 otobüs satın aldığını belirtti. Alınan otobüslerden 30 tanesinin hizmete başladığını söyleyen Gündoğdu, “Bugün filomuza katılan 30 araçla birlikte teslim aldığımız otobüs sayısı 150’ye ulaştı” dedi.

 

YENİ OTOBÜSLER DE GELECEK

Otobüs alımına devam edeceklerini vurgulayan Gündoğdu, “150 otobüsümüzün 114 tanesi 12 metre ve 36 tanesi de 18 metre uzunluğunda… Üretimi devam eden 60 otobüsümüz var. Bunlardan 40 tanesi 9 metre ve 20 tanesi de 18 metre uzunlunda… Bu otobüsler de önümüzdeki aylarda filomuza katılacak” ifadelerini kullandı.

 

OTOBÜS SAYISI 490’A ULAŞTI

UlaşımPark filosunun büyüdüğünü belirten Gündoğdu, “Filomuzdaki otobüs sayısı 490’a ulaşmıştır. Teslim aldığımız araçların bazıları uzun yollarda bazıları ise şehir içinde değerlendirilecek. Otobüslerimiz günde ortalama 100 bin kilometre yol kat ediyor. Her gün 104 farklı hatta 345 otobüsle şehrimize ulaşım hizmeti sunuyoruz. Otobüslerimiz günde ortalama 3.200 sefer yapıyor. Günlük 128 bin vatandaşımızı gitmek istediği yerlere, sevdiklerine ulaştırıyoruz’’ açıklamasını yaptı.

 

YÜZDE 100 YERLİ OTOBÜSLER

Alınan otobüslerin özelliklerinden bahseden Gündoğdu, “Yüzde 100 yerli olarak üretilen bu otobüsleri alarak yerli ve milli üretime destek olduk. Alçak tabanlı, tamamı engelli erişimine uygun araçlarımız engelli vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak. 5 yıl garantili olan araçlarımız bu süre zarfında arızalanırsa ücretsiz bir şekilde bakımı yapılacak’’ bilgisini verdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *