«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Sound Of Europe festivali ikinci edisyonuyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de müzikseverlerle buluşuyor

Sound Of Europe festivali ikinci edisyonuyla İstanbul, Ankara ve İzmir'de müzikseverlerle buluşuyor

sound-of-europe-festivali-ikinci-edisyonuyla-istanbul-ankara-ve-izmirde-muzikseverlerle-bulusuyor.jpg

Avrupa müziğinin yeni ve başarılı seslerinin Türkiye’den müzisyenlerle bir araya geldiği Sound of Europe Festivali, ikinci edisyonuyla müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sene Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından desteklenen Avrupa ağlarından EUNIC’in (European Union National Institutes for Culture) İstanbul ve Ankara kümelerinin girişimi ve Kadıköy ile Çankaya Belediyeleri’nin katılımı ile hayata geçirilen Sound of Europe Festivali bu sene 22, 23 ve 24 Eylül 2023’te İstanbul Alan Kadıköy, Ankara Çankaya Ahlatlıbel Atatürk Parkı ve İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda bir kez daha müzikseverlerle buluşacak.

Festivalde, 30’dan fazla konserde, Avrupa’dan ve Türkiye’den 70’i aşkın yabancı ve yerli sanatçı izleyicilerle beraber olacak. Festivale katılım ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. 

 

Sound of Europe Festivali bu sene İzmir’e de Uzanıyor

İkinci edisyonunda sınırlarını daha da genişleterek bu sene bir ilki gerçekleştiren ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katılımı ve EUNIC’in üye ülkelerde gerçekleştirilecek kültürel projeleri desteklemek adına oluşturduğu “EUNIC Cluster Fund 2022” desteğiyle İzmir’e de uzanan festival, İstanbul ve Ankara’da yer alacak konserlerin yanı sıra, İzmir Bostanlı Seyir Terası’nda müzikseverleri üç gün süren konser, etkinlik, atölye ve ustalık sınıflarında bir araya getirecek.

Avrupa’dan 13 müzik grubunu Türkiye’den yerel sanatçılarla aynı sahnede buluşturarak ortak bir diyalog ve bir etkileşim platformu oluşturmayı hedefleyen Sound of Europe Festivali, bu sene de Avrupa’nın yeni seslerini Türkiye’deki müzikseverlerle buluşturacak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *