«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Sivil İnisiyatifin Gücü: Ortak Akıl-Antakya Platformu

Sivil İnisiyatifin Gücü: Ortak Akıl-Antakya Platformu

sivil-inisiyatifin-gucu-ortak-akil-antakya-platformu.jpg

Lüleburgaz Belediyesi’nin bu yıl 32’ncisini gerçekleştirdiği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği sona erdi. Dört gün boyunca süren sahne ve çadır etkinlikleriyle 15 binden fazla çocuk eğlenirken sahne gösterilerinde 107 gösteri grubuyla 3 bin 500 çocuk birbirinden muhteşem gösteriler ortaya koydu.

Lüleburgaz Belediyesi’nin büyük bir imece örneğiyle hazırladığı 32. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği muhteşem etkinliklerle sona erdi. 23 Nisan’da kortej yürüyüşü ve şenlik meşalesinin yakılmasıyla başlayan etkinlikler 4 gün boyunca aralıksız şekilde süren gösteri ve madalya törenleriyle sona erdi.

3 bin 500 çocuk gösteri gerçekleştirdi

Tam 107 gösteri grubunun aylar öncesinden hazırlandığı Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde halk oyunlarından modern dansa kadar çok sayıda alanda 3 bin 500 çocuk sahne gösterisi gerçekleştirdi. İlk üç günü Kongre Meydanı’nda gerçekleşen gösteriler, son gün hava muhalefeti nedeniyle Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde gerçekleşti. Yağış nedeniyle yapılan yer değişikliğine rağmen coşku salonlara sığmadı.

Çadır etkinliklerine 15 binden fazla çocuk!

Şenliğin çocuklar tarafından en çok ilgi gören bölümü ise çadır etkinlikleri oldu. Çocuklar sağlık, robotik kodlama, boyama, ahşap kuş evi yapımı, maket uçak yapımı gibi etkinliklerle şenlik boyunca eğlenceyi yaşadı. 32. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği boyunca 42 şenlik çadırını 15 binden fazla çocuk ziyaret etti.

Sporla şenlik bir arada!

Öte yandan Masa Tenisi, Taekwondo ve Kort Tenisi Şenlikleriyle de yaklaşık bin çocuk hem spor yaptı hem eğlendi. Kıyasıya mücadeleye sahne olan spor etkinliklerinde çocukların her birine katılım madalyaları verildi.

Geleceğin Kasparovları ter döktü

Kentin hemen hemen her noktasında hissedilen şenlik coşkusu Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirilen Satranç Şenliği’yle de sürdü. Geleceğin Kasparovları saatler süren satranç müsabakalarında unutulmaz bir gün yaşadı. 486 çocuk şenlik sonunda madalyalarını aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *