«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Site Apartman ve Tesis Yönetimi Yazılımı Pazar Büyüklüğü 3 Milyar Dolara Ulaştı

Site Apartman ve Tesis Yönetimi Yazılımı Pazar Büyüklüğü 3 Milyar Dolara Ulaştı

site-apartman-ve-tesis-yonetimi-yazilimi-pazar-buyuklugu-3-milyar-dolara-ulasti.jpg

Küresel site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazar büyüklüğü 3,04 milyar dolar değerine ulaştı ve 2030'a kadar yıllık 5,6'lık büyüme sergilemesi bekleniyor. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, 85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye’de de yöneticilerin ve sakinlerin hayatını kolaylaştıran site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazarının giderek büyüyeceğini vurguluyor.

 

Grand View Research tarafından yapılan araştırmaya göre küresel site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı pazar büyüklüğü 3,04 milyar dolar değerine ulaştı ve 2030'a kadar yıllık 5,6'lık büyüme sergilemesi bekleniyor. Pazarın, hayatın her alanındaki dijitalleşmeye bağlı olarak tesis yönetimine yönelik talepte de artan bir eğilime tanık olması bekleniyor. Ofis, konut ve site benzeri çok haneli ve çoklu operasyon gerektiren yapılarda aidat takibi, varlık yönetimi, personel kontrol sistemi gibi ihtiyaçlar tesis yönetim yazılımları sayesinde tek merkezden yönetilebiliyor. Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, 85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye’de de tesis yönetimi yazılımı pazarının giderek büyüyeceğini vurguluyor.

 

“Yönetim Operasyonlarını Kolaylaştırıyor ve İş Yükünü Azaltıyor”

Son yıllarda fiziksel altyapı, yatırım ve kullanım özellikleri açısından çok geniş hacimli ve karmaşık tesisler revaçta. Dolayısıyla bu ölçekteki tesislerin yöneticileri ile konut sakinleri ya da personeller arasında etkin bir iletişim, şeffaf bir veri paylaşımı, doğru bütçe yönetimi gibi operasyonların yürütülmesi de gitgide karmaşık hale geldi. Bu karmaşıklığa bir çözüm olarak geliştirilen ve tek başına bir apartmanın ya da binlerce konutlu sitelerin yönetimini tek merkezden yürütebilme imkanı sağlayan tesis yönetimi yazılımlarının, tesis yönetim ihtiyaçlarını azalttığını söyleyen Mehmet Yıldızdoğan, bu yazılımların yönetim operasyonlarını kolaylaştırdığını ve iş yükünü azaltığını belirtiyor. Son yıllarda, tesis yönetim çözümleri manuelden otomatik yönetim çözümlerine geçiyor. Otomatik tesis yönetimi çözümü, tesis yönetimi yazılım sistemini geliştiriyor, böylece insan hatalarını azalıp tesis yöneticilerinin hizmet kesintilerini önlemek için iş atamalarını verimli bir şekilde tahsis etmesine olanak sağlıyor. Otomatik bir tesis yönetimi yazılımı, kiracıların veya mülk sahiplerinin şikayetlerini ve şikayetlerine yanıt verirken harcanan zamanı azaltmaya yardımcı oluyor.

 

Tesis Yönetimi Yazılımları İnsan Hatasını En Aza İndiriyor

Tesis yönetimi yazılımları aidat tahsilat süreçlerini kolaylaştırarak, finansal süreçleri takip ederek, iletişim boşluklarını azaltarak ve belge ve sözleşmeleri saklayarak mülk yönetimi prosedürlerini basitleştiriyor. Oysa geleneksel mülk yönetimi yöntemlerinde veriler, Microsoft Excel, Not Defteri veya diğer elektronik tablolar kullanılarak manuel olarak girilir ve bu da işlemi yavaş, verimsiz ve hatalara açık hale getirir. Bu nedenle, insan hatalarından kaçınmak ve işleri otomasyon yoluyla kolaylaştırmak için mülk yönetimi yazılımlarının geliştirildiğini söyleyen yapay zeka destekli tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in CEO’su Mehmet Yıldızdoğan, “Tesis yönetimi yazılımlarının kolay kullanılabilirliği, mülk sahiplerinin ve site yöneticilerinin çalışmalarını otomatikleştirdi ve basitleştirdi.” ifadelerinde bulunuyor.

 

Türkiye’de 1 Milyondan Fazla Kişi Tarafından Kullanılıyor

85 milyonluk nüfusu ve toplamda 25 milyona yaklaşan hane sayısıyla Türkiye de tesis yönetiminin dijitalleşmesinde oldukça önemli bir pazara sahip. Esnek ve modüler yapısı sayesinde tüm tesisi dünya standartlarında, dijital bir platform üzerinden, etkin, verimli ve site sakinleri ile etkileşimli bir şekilde yönetme imkanı sunan Senyonet, 300 bin konuttaki 1 milyondan fazla kişi tarafından tercih edilerek Türkiye’de en çok kullanılan tesis yönetimi yazılımları arasında yer alıyor. SaaS-Hizmet olarak yazılım (Software as a Service) yöntemi ile bulut üzerinden hizmet veren Senyonet, site yönetimlerinin lisanslama, kurulum, destek ve bakım maliyetlerini optimize ederek tek bir yazılım ile tüm tesisin ihtiyaçlarını uçtan uca yöneterek iş gücünde ve maliyette önemli bir avantaj sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *