«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Simge Fıstıkoğlu’nun konuğu, Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar Kemal Sayar; “Öfkeyi bir enstrüman olarak kullanmamız gerekir.”

Simge Fıstıkoğlu’nun konuğu, Psikiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar Kemal Sayar; “Öfkeyi bir enstrüman olarak kullanmamız gerekir.”

simge-fistikoglunun-konugu-psikiyatrist-prof-dr-kemal-sayar-kemal-sayar-ofkeyi-bir-enstruman-olarak-kullanmamiz-gerekir.jpg

Simge Fıstıkoğlu, Pskiyatrist Prof. Dr. Kemal Sayar’ı konuk ettiği programında, öfke, kaygı gibi olumsuz duyguları ve Z kuşağının eğilimlerini sordu.

 

“Öfke çoğu zaman misilleme duygusu ister.  Öfke kendine bir kanal bulmazsa içten içe bizi yiyip bitirir” diyen Prof. Dr. Kemal Sayar, “mesele hayatın acılarına da göğüs gerebilecek kadar cesur olmaktır” diye konuştu.

 

“Çocuk düşmeli de, sarsılmalı da, hayal kırıklığı da yaşamalı”

Söyleşinin ilerleyen bölümünde aile ilişkileri, "proje çocuklar", narsist ebeveynler konuşuldu. Çocuklara hayati yanlışlar yapmadıkları müddetçe müdahale edilmemesi gerektiğini savunan Sayar, “Çocuk yanılmalı, düşmeli, sendelemeli, hayal kırıklığı yaşamalı” dedi. Prof.Dr. Kemal Sayar Z kuşağı için ise "anne baba başta olmak üzere, öğretmenlerinin, hatta devletin otoritesini dahi saymama yönünde eğilimleri var" ifadesini kullandı.

 

Prof. Dr. Kemal Sayar’ın sahici yaşamlar, gölgede kalmış benlikler, depresyon, aileye ilişkileri üzerine sohbetini, Simge Fıstıkoğlu'nun youtube kanalında izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *