«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Şehidimizin ismi sağlık evi’nde yaşatılacak

Şehidimizin ismi sağlık evi’nde yaşatılacak

sehidimizin-ismi-saglik-evinde-yasatilacak.jpg

3 Nisan 1985’te Siirt’te kaymakam ve sağlık ekiplerinin bir köyde yaptığı sağlık taramasının ardından düzenlenen hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Mehmet İşler’in adını yaşatacak olan sağlık evinde temel atma töreni düzenlendi.

 

Milas’ın Hacıilyas Mahallesi Güveçdede Caddesi’ndeki pazar yerinin yanında Şehit Polis Memuru Mehmet İşler anısına eşi Semiha İşler’in desteği, Milas Belediyesi’nin arsa tahsisi ile yapılacak olan sağlık evi için temel atma töreni düzenlendi.

 

TÖRENDE DUYGU YÜKLÜ KONUŞMALAR YAPILDI

Güveçdede Caddesi’nde saat 11.30’da düzenlenen temel atma törenine Milas Kaymakamı M. Ünver Böke, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Burak Erbay, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Şehit Eşi Semiha İşler’in yanı sıra kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, muhtarlar, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri vatandaşlar katıldı. Törende ilk konuşmayı yapan Milas Muhtarlar Derneği Başkanı-Hacı İlyas Mahalle Muhtarı Mehmet Çoban, Şehit Polis Memuru Mehmet İşler’in eşi Semiha İşler’in kendisine sağlık evi yapılması konusunda bağışta bulunmak istediğini söylediğini, kendisinin konuyu Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a aktardığını belirtti. Başkan Tokat’a arsa tahsisinden dolayı teşekkür etti.

Şehit Polis eşi Semiha İşler ise, katılımcılara ‘hoşgeldiniz’ dedikten sonra, “Ben Semiha İşler. 3 Nisan 1985’te şehit olan Mehmet İşler’in eşiyim. 7 sene beraber yaşadık, yaşattık. Bundan sonra da ben yaşatmaya karar verdim. Onu her zaman yaşatacağım. Sağlık evi; hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

BAŞKAN TOKAT: “GURURLU VE DUYGULUYUZ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Gururlu ve duygulu olduğumuz bir an. Burada bir sağlık evi yapılacak. Sağlık hizmetinin önemini hepimiz biliyoruz. Burada şehidimizin ismi yaşatılacak. Bunun için çok gururlu ve mutluyuz. Semiha ablamızın eşinin ismini yaşatmak konusundaki ısrarı uzun zamandır devam ediyor, bizi de bu anlamda motive ediyor. Biz de şehitlerimize ve gazilerimize karşı büyük bir vefa ve inanmışlık duygusu içerisindeyiz. Bu yüzden Semiha ablamızın talebini geri çevirmedik.” diye konuştu.

 

Başkan Tokat, konuşması sırasında projeyle ilgili teknik bilgileri paylaştı. 600 metrekarelik alanda 4 katlı olacak şekilde inşa edilecek olan sağlık evinin 1985 yılında şehit olan Polis Memuru Mehmet İşler’in adını taşıyacağını belirten Başkan Tokat, 15 Eylül 2022 itibariyle yapımına başlanan sağlık evinin, 13 Mayıs 2023’te teslim alınacağını sözlerine ekledi.

 

Projeye göre; bina içerisinde 3 adet doktor odası, acil müdahale odası, laboratuar, aşı odası, gebe izlem ve aile planlaması odası, emzirme odası, aşılama ve bebek izleme odası, 2 adet hemşire odası 1 adet toplantı odası olmak üzere 12 oda olacak. Hayırsever Semiha İşler’in ekonomik desteği, Milas Belediyesi’nin arsa tahsisi ile yapılacak olan sağlık evi, başta Hacıilyas Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm Milas halkına hizmet verecek.

 

HEP BİRLİKTE BUTONA BASILDI

Temel atma töreninde son konuşmayı CHP Muğla Milletvekilleri Burak Erbay ve Suat Özcan yaptı. Vekiller, sağlık evi projesinin Milas halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak temel atma törenini tamamladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *