«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) aralık'ta sanat dolu bir aya imza atacak

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) aralık'ta sanat dolu bir aya imza atacak

sabanci-universitesi-gosteri-merkezi-sgm-aralikta-sanat-dolu-bir-aya-imza-atacak.jpg

SABANCI ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ MERKEZİ (SGM)

ARALIK’TA SANAT DOLU BİR AYA İMZA ATACAK

 

Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) Aralık ayında da birbirinden değerli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

 

Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kendi bestelerinden oluşan repertuvarı ile dinleyiciler ile buluşacak. Sanatçı, sahnede kendisine eşlik eden değerli sanatçılar vokalde İpek Dinç, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman ile birlikte müzikseverlere 5 Aralık saat 20.00’de unutulmaz bir gece yaşatacak.

2022 Afife Tiyatro Ödülleri’nde bu oyun ile “En Başarılı Kadın Oyuncu” ödülüne sahip olan Pınar Güntürk, Herkes Kocama Benziyor ile 12 Aralık saat 20.00’de SGM’de sahnelenecek. Bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten, kurulduğu makamında birer birer anlatıyor. Buraya nasıl düştüğünden”, onu terk eden kocasından, kederinden, hevesinden, çok sevdiği pavyonda çalışan diğer ahbaplarından ama en çok da öfkesinden… Geçmişte tanımlayamadığı, anlamına parça parça ulaştığı o öfke, bir gün tuvaletin o buzlu camı gibi kırıldığında, bir daha eskisi gibi olmayacak.

Güven Kıraç, Levent Ülgen, Bahtiyar Engin ve Erkan Can gibi ödüllü usta isimlerin rol aldığı Alevli Günler ise 19 Aralık 20.00’de SGM’de sanatseverlerle buluşacak. Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş; biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar… İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelir. Başvurdukları her yerde başka komediler yaşar, her türden anlaşmazlık ve anlayışsızlıklarla karşılaşır, bize çağdaş bir “Yaşar-yaşamaz” hikayesi sunar.

 Sinema Senfoni OrkestrasıGazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün sevdiği şarkılarla unutulmaz bir “Cumhuriyet Konseri” sunacak. İzleyicileri, Türk müziğinin nostaljik atmosferine davet eden Sinema Senfoni Orkestrası’nın repertuvarında “Ah Bir Ataş Ver”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Çanakkale Türküsü”, “Hoş gelişler Ola”, “İzmir Marşı “, “Memleketim” gibi şarkılar bulunuyor. Konserde vokalde Deniz Çevik ve şef Özgür Sevinç yer alacak.

SUOyuncuları tarafından sergilenecek olan Sevgili Doktor oyunu ise Amerikalı yazar Neil Simon’un Anton Çehov’un kısa oyunlarından ve öykülerinden yola çıkarak yazdığı iki perdelik tiyatro oyunu. Birbirinden bağımsız kısa oyunlardan oluşan eser, SUOyuncuları kostüm tasarımı ve sahne dekorasyonuyla insan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkileri ile sistem sorununa mizahi bir dille yaklaşıyor. 27 Aralık Çarşamba günü Sabancı Gösteri Merkezi’nde sergilenecek olan oyun ücretsiz gerçekleştirilecek.

 

SGM Aralık Ayı Programı:

05 Aralık 2023 – 20.00 – Konser: Kerem Görsev Trio & İpek Dinç

12 Aralık 2023 – 20.00 – Tiyatro: Herkes Kocama Benziyor

19 Aralık 2023 – 20.00 – Tiyatro: Alevli Günler

26 Aralık 2023 – 20.00 – Konser: Sinema Senfoni Orkestrası / Cumhuriyet Konseri

27 Aralık 2023 – 20.00 – Öğrenci Etkinliği: SUOyuncuları – Sevgili Doktor

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *