«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Müjdeyi Verdi: Halk Lokantası Haziran’da açılıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın Müjdeyi Verdi: Halk Lokantası Haziran’da açılıyor

osmangazi-belediye-baskani-erkan-aydin-mujdeyi-verdi-halk-lokantasi-haziranda-aciliyor.jpg

Başkan Aydın, Haziran ayının ilk haftasında hizmete açılacak olan Osmangazi Meydanı’ndaki Halk Lokantası’nda Bursa medyası ile buluştu. 31 Mart’ta göreve seçilmelerinin üzerinden 54, mazbata almalarının üzerinden ise 50 gün geçtiğini belirten Aydın, bugüne kadar yapılan faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Toplantının yapıldığı Halk Lokantası’nı Haziran ayının ilk haftasında hizmete açacaklarının müjdesini veren Başkan Aydın, “4 çeşit yemeği 80 liradan sunacağımız bu lokantamız, özellikle dar gelirli yurttaşlarımıza, ekonomik sıkıntı içerisinde, günübirlik koşuşturma içerisinde ucuz yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımıza hizmet verecek. Adını halk lokantası olarak koyduk.

Bu şekilde hazırlayanlara da teşekkür ediyoruz. Saat 11.00 ile 15.00 arası hizmet vereceğiz. Burada yemekler self servis şeklinde aynı anda 300-350 kişiye hizmet verecek. Self servis ve hızlı serviste ortalama ilk etapta bin civarında günlük bir yurttaşımıza ucuz yemek imkanı sunacağız. Amacımız esnafa rakip olmak değil, onlarla rekabet etmek değil. Ancak günümüz koşullarında bir et yemeğinin 200 lira olduğunu hesaba kattığımızda 3-4 çeşit en uygun esnaf lokantasında 300-350 liraya mal olduğunu düşündüğümüzde, burada o gün yemeğe ulaşamayan vatandaşlarımıza uygun fiyatlı hizmet vereceğiz.” dedi.

“Özlenen milli bayram kutlamalarını yeniden yaşadık”

4 Nisan akşamı mazbata almalarının ardından hemen çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Aydın, “5 Nisan sabahı Fetih Şenlikleri başladı ve Nisan ayı boyunca da etkinlikleri gerçekleştirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da ilk defa Demirtaş’ta kutladık. İnsanımızın özlediği milli bayramlarının kutlanmasını, hem 23 Nisan’ı, hem 19 Mayıs’ı coşkuyla Cumhuriyetimize yakışan ilgiyle kutladık. 1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şenliği adı altında 3 gün boyunca dolu dolu etkinliklerimiz oldu. 19 Mayıs’taki Haluk Levent konserini 50-60 bin kişinin katılımıyla büyük coşkuyla kutladık. Biz burada bayramları kutlarken, Gazze’de yaşanan insanlık dramına da katledilen çocuklara insanlara da bir dakikalık saygı duruşu ve onları da unutmadığımızı göstermek adına Haluk Levent ile birlikte anma yaptık. Hem ulusal hem de uluslararası basında yankı buldu. Orada insanlar katledilirken soykırım yapılırken buna kayıtsız kalmak da mümkün olmazdı.” diye konuştu.

İlk kreş Hamitler’de açılıyor

Kültürel etkinliklerin yanında rutin belediyecilik faaliyetlerinin de devam ettiğine dikkat çeken Aydın, “Seçim döneminde vaat ettiğimiz sözler var. Buna mukabil, Çarşamba günü Çirişhane’de ilk temelimizi attık. Önümüzdeki hafta Hamitler’de ilk kreşimizin temelini atıyoruz. İlçemizde 7-8 daha kreş tespiti yaptık. Hayırseverleri bulduk. Belediye kasasından bir kuruş para çıkmadan hayata geçecek. Hedefimiz de iki üç ay içerisinde bitirip Bursalı çocuklarımızın kullanımına açmak.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Osmangazi Meydanı’nda Genç Kafe’yi hizmete açacaklarını anlatan Başkan Aydın, “Uluslararası zincirlerde satılan bir kahve 100 lira iken burada maliyetine 20 liradan üniversiteli öğrencilerimize ikram edeceğiz. Altında kütüphanesi var. Ücretsiz internet olacak, ücretsiz çorba da dağıtacağız.” dedi.

Okulların kapanmasının ardından öğrencilere yönelik gezici kütüphane çalışmasını başlatacaklarını kaydeden Aydın, “Mahallelere gidip, senaryo atölyeleri, birlikte şarkı atölyesi, kitap günleri, ritim atölyesi gibi etkinlikler ve faaliyetler bizim yaz için planladığımız etkinlikler. Bunların yanında spor faaliyetleri olacak.” diye konuştu.

Bursa’nın deprem kuşağında olduğu bilinciyle kentsel dönüşüm çalışmalarına önem vereceklerini ve kaçak yapıyla mücadele edeceklerinin bilgisini veren Aydın, “Deprem gerçeğiyle yüzleşmek durumundayız. Ovaya doğru kaçak yapılaşmayı engellememiz gerekiyor. Çok hızlı kaçak yapılaşma var. 50 yıllık hızlı sanayileşme ve getirdiği göç, bunun getirdiği çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu şehirlerden birisi Bursa. Bununla etkin mücadele edeceğiz. Vatandaşlara söylüyoruz. Bu hem kendi canları, malları, çocuğunun geleceğini karartacak. Hiç bir mühendislik hizmeti almadan denetim yapılmadan inşa ediliyor. Bu binaları tespit edip yapılmadan müdahale edeceğiz. Bir seviyeye geldikten sonra milli servet gözüyle bakılıyor. Bununla mücadele edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Hayvanlar uyutulmasın, kısırlaştırılıp sahiplendirilsin”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, hayvanlara yönelik yeni kanuni düzenleme ilgili olarak da açıklamalarda bulunarak, “Benim de milletvekilliği yaptığım dönemde Ocak 2020’de bu konu meclise geldi. Araştırma komisyonu kuruldu. 3 ay süreyle çalışıldı. Bunun sonunda taslak getirildi. Yasa çıkartıldı. İktidar partisi bunu yeterli görmüyor. Kamuoyunda tartışmaya açtı. Uyutulma meselesiyle ilgili tartışmalar var. Hiç bir canın, çocuğumuz yaşlımızın bu tür başıboş köpekler tarafından hayatını kaybetmesini istemeyiz. Bununla da mücadele edilmesi gerekir. O araştırma raporu sonucunda ortaya çıkan önemli tavsiyeler vardı. Hayvan haklarıyla mücadele edilmesi için fon kurulması teklif edilmişti. Bunun kaynağının nereden geleceği yazıldı. Belediyelerin aldığı emlak, çevre, temizlik vergileri, milli piyango ve jokeyden alınan gelirler. Bir pay aktarılarak kurulacak fonla, kısırlaştırma yapılması. Bu yapılmayınca hızlı üreme oluyor. Bizim 114 dönümlük Hamitler’de barınağımız var. Her türlü hizmeti yapıyoruz. Uyutulma işlemini doğru bulmuyoruz. Kısırlaştırılıp sahiplendirilmesini doğru buluyoruz. Her hayvan etkin kısırlaştırılırsa popülasyon azalıyor. Mecliste daha önce hazırlanan teklif hayata geçirilsin. Fon kurulsun. Belediyelerde kaynak yok ancak bu fonla kentin nüfusu oranında aktarım olursa mücadele rahatlıkla yapılır. İlk meclis toplantımızda Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuracağız”  diye konuştu.

Basın toplantısında CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve belediye başkan yardımcıları de yer aldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *