«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. OPET'in yazılım altyapısındaki iyileştirme tespit hızı IBM Instana ile 3 katına çıktı

OPET'in yazılım altyapısındaki iyileştirme tespit hızı IBM Instana ile 3 katına çıktı

opetin-yazilim-altyapisindaki-iyilestirme-tespit-hizi-ibm-instana-ile-3-katina-cikti.jpg

IBM (NYSE: IBM); Türkiye akaryakıt dağıtım sektörünün müşteri memnuniyeti lideri OPET’in IBM Instana Observability çözümünü tercih ettiğini duyurdu. IBM Instana Observability sayesinde OPET; web uygulamaları ve sanal makinelerindeki sistemik sorunlar ve temel nedenlerin tespiti sırasında harcadığı eforu 3’te 1 oranında azalttı. IBM Instana ile 200’ü aşkın servisi sürekli olarak izleyebilen OPET, bir sorun oluştuğunda yapay zeka kabiliyetlerinin de sayesinde iyileştirme gereken noktayı hızlıca tespit ederek anlık müdahalede bulunabiliyor. 

OPET’in , IBM Instana Observability çözümünü sistemlerine entegre etmeden önce web uygulamaları ve sanal makinelerindeki sorunları incelemek için uygulama sunucularına bağlanarak logları incelemesi gerekiyordu. IBM Instana Obsvervability çözümü ile artık kritik sistemlerini mobil uygulama-web sitesi üzerinden uygulama ve veritabanı katmanına kadar uçtan uca izleyebilen OPET, hata ve performans sorunu gibi durumlara karşı kontrolleri sağlayarak ve alarmlar oluşturarak süreci hızlandırma yoluna gitti. 

IBM Türkiye Veri, Yazılım ve Otomasyon Ülke Lideri Arzu Sözen, iş birliği hakkında şunları söyledi: “IT departmanlarının en önemli görevlerinden biri, olası sorunları tespit etmek ve çözebilmek. Bu, birden fazla bileşeni ve aşaması olan karmaşık bir sistem. IBM’in yapay zeka destekli Observability by Instana APM uygulaması, ortaya çıkabilecek aksaklıkların daha oluşmadan önlenmesine yardımcı oluyor.”  

OPET’in, her alanda teknoloji kullanımını büyük bir titizlikle ele aldığını ve bu konuda önemli ölçüde yatırım yapıldığını belirten OPET Bilgi Teknolojileri ve Otomasyon Direktörü Barış Gündüz ise şöyle konuştu: “Dijital hizmetlerimizin verimliliğini artırmak, hataları saptayıp gidermek ve kök neden analizini sağlamak üzere IBM Instana’yı aktif olarak kullanıyoruz. Bu çözüm, dijital hizmetlerimizin performansını izleme ve hataların erken tespiti konusunda kritik bir araç haline geldi. IBM Instana’nın sağladığı bu olanaklar ile müşteri deneyimini en üst düzeyde tutmayı hedefliyoruz ve böylece müşterilerimize kusursuz bir deneyim sunabiliyoruz.”

Uygulama süreci, önde gelen teknolojilerde 14 yılı aşkın deneyime sahip bir yazılım satış ve danışmanlık şirketi olan IBM İş Ortağı Ayrotek tarafından başlatıldı. Ayrotek ile birlikte IBM’in yapay zeka destekli otomasyon teknolojisini uygulayan OPET, tüm sistemdeki entegrasyon noktalarını tek bir resimde görüntüleyebiliyor. OPET ayrıca performans metriklerine ve alınan hatalara kolayca erişerek soruna en başında müdahale edebiliyor. 

Yapay zeka destekli IBM Instana Observability, bir işletmeye gelir ve itibar kaybına mal olabilecek öngörülemeyen IT olaylarının önlenmesine yardımcı oluyor. Kurumsal gözlemlenebilirlik platformu, bulut uygulamaları hakkında otomatik olarak derin bir bağlamsal anlayış oluşturuyor. Bu sayede yavaş yanıt süreleri, çalışmayan hizmetler veya çalışmayan altyapı gibi işletmeye zarar verebilecek veya müşteri memnuniyetini azaltabilecek IT sorunlarının en iyi şekilde nasıl önleneceğini ve çözüleceğini gösteren Instana APM, uygulanabilir içgörüleri de beraberinde getiriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *