«
  1. Anasayfa
  2. Eğitim
  3. Öğrencilerden Rektör Budak’a “Yılın İlham Veren Lideri” ödülü

Öğrencilerden Rektör Budak’a “Yılın İlham Veren Lideri” ödülü

ogrencilerden-rektor-budaka-yilin-ilham-veren-lideri-odulu.jpg

Fakülteye birinci olarak yerleşen Ekinci, Rektör Prof. Dr. Budak’ı rol model alıyor

 

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte oryantasyon programları kapsamında öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Ziraat Fakültesinin düzenlediği program kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a “Yılın İlham Veren Lideri” ödülü verildi. Fakülte rekoru kırarak en yüksek puanla Ziraat Fakültesini tercih eden Mehmet Ekinci de tercihinde ilham aldığı Rektör Budak’la bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.

 

Yeni döneme tam akredite bir araştırma üniversitesi olarak çok daha güçlü girdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Öncelikle üniversitemizi tercih ederek aramıza yeni katılan birinci sınıf öğrencilerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Uzun bir aranın ardından tekrar sizlerle birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Üniversitemizin tüm imkânlarını sizlerin en iyi şekilde eğitim almanız adına seferber ettik. Kampüsümüzde huzur ve güven ortamını oluşturduk. Her yönüyle dört dörtlük bir üniversite yaşamı Ege Üniversitesi çatısı altında sizleri bekliyor” dedi.

 

“Geleceğimiz sürdürülebilir tarımda”

Geleceğin ziraat mühendislerine seslenen Rektör Prof. Dr. Budak, “Gerek pandemi dönemi, gerekse yaşanan iklim krizi, kaynaklarımızın ne kadar kıt olduğunu bizlere bir kez daha hatırlattı. Ziraatçı bir Rektör olarak, insanlığın geleceği adına çok önemli bir meslek seçtiğinizi sizlere söylemek istiyorum. İnsanlığın geleceği sürdürülebilir, verimli ve kaynakların daha az tüketildiği akıllı tarım uygulamalarından geçiyor. Bu uygulamaları geleceğe taşıyacak olan da yine siz gençlerimizsiniz. Öğrenci temsilcilerimizin şahsıma uygun gördüğü   ‘Yılın İlham Veren Lideri’ ödülü beni ziyadesiyle duygulandırdı. Hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Rektör Budak’ın hayatı bana ilham oldu”

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarihinin en yüksek puanı ile Tarla Bitkileri Bölümüne yerleşen Mehmet Ekinci, “Şanlıurfalı bir çiftçi ailenin altıncı çocuğuyum. Ziraat mühendisliğine ilgim lise yıllarında başladı. Hayatım boyunca ‘hangi işi yaparsan yap en iyisi ol’ anlayışı ile hareket ettim ve YKS sınavına da bu şekilde çalıştım. Sınavdan 438 puan alarak sayısal alanda 67 bininci oldum. Ege Üniversitesini tercih etme düşüncesi daha sınava hazırlanırken kafamda şekillendi. Bu süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak ile sosyal medyada karşılaştım. Hayatı ve başarıları bana ilham oldu ve bu sayede tarla bitkileri bölümüne girmeye karar verdim. Dekanımız Prof. Dr. Banu Yücel ile telefonda konuşup hem üniversite hakkında hem de bölüm hakkında bilgi aldım. Başarılarımı öncelikle aileme, daha sonra eğitim hayatımdaki değerli öğretmenlerime borçluyum, hepsine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

 

Program sonunda ilk üç sırada yer alan öğrencilere plaketleri verildi. Rektör Prof. Dr. Budak, öğrencilerle pasta keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *