«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Menderes'te Coşkulu Festival Sona Erdi

Menderes'te Coşkulu Festival Sona Erdi

mendereste-coskulu-festival-sona-erdi.jpg

Menderes Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Menderes Belediyesi tarafından Gümüldür satsuma mandalinası ve ilçenin tanıtımına yönelik gerçekleştirilen Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali dünyanın dört bir yanından halk dansları topluluklarını Menderes’te bir araya getirdi. Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 22-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenen festival büyük beğeni topladı. 

Festival coşkusu

3 gün süren festivalde Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Sırbistan, Ukrayna ve Letonya’dan halk dansları toplulukları yer aldı. İlk gün etkinliklerinin adresi Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi oldu. Yoğun katılımla geçen programda dünya halk danslarının en güzel örnekleri Menderesliler ile buluştu. Programın ikinci gününde ise festivale katılan ekipler Menderes’in ve İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Festivalin kapanış günü Claros Antik Kenti’ni ziyaret eden ekiplerin Menderes Belediyesi Özdere Hizmet Binası Alanı’nda ki gösterisi ile festival coşkusu doruğa çıktı.

Menderes’i dünya tanıyacak

Festivale katılım sağlayan herkese teşekkür eden Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, ‘‘İzmir’in parlayan ilçesi Menderes’imizde coşkuyla geçen bir festivali daha geride bıraktık. Katılan herkesin büyük beğenisini kazanan festivalimiz güzel anıların da oluşmasına vesile oldu. Dünyanın farklı ülkelerinden 200’ü aşkın dansçıyı Menderes Uluslararası Mandalina Çiçeği Festivali kapsamında ilçemizde ağırladık. Menderes Belediyesi olarak ilçe tanıtımına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Festivallerimiz başta olmak üzere gerçekleştireceğimiz çeşitli projeler ile Menderes’i tüm dünyaya tanıtacağız’’ dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *