«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Meme Kanseri Farkındalığı ve Erken Tanının Önemi İçin Çırağan Sarayı ve MEMEDER 8 Yıldır El Ele

Meme Kanseri Farkındalığı ve Erken Tanının Önemi İçin Çırağan Sarayı ve MEMEDER 8 Yıldır El Ele

meme-kanseri-farkindaligi-ve-erken-taninin-onemi-icin-ciragan-sarayi-ve-memeder-8-yildir-el-ele.jpg

 Çırağan Palace Kempinski İstanbul meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayı süresince hem meme kanserine dikkat çekmek hem de erken tanının önemini vurgulamak için “Çırağan Sarayı Pembe Oluyor” başlığı altında MEMEDER (Meme Sağlığı Derneği) ile el ele birbirinden anlamlı aktivitelere imza atıyor. 

 

Toplumun meme kanserine olan duyarlılığını artıran, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken MEMEDER ile Çırağan Sarayı, sekizinci yılında da birçok farkındalık aktivitesi düzenleyerek bu farkındalığa katkıda bulunuyor.

 

Çırağan Sarayı’nda Ekim Ayı Boyunca Gerçekleşecek Pembe Aktiviteler

* Çırağan Palace Kempinski İstanbul çalışanları Ekim ayı boyunca üniformalarının yakalarına pembe kurdeleler takıyor.

* Otelin birçok noktasına pembe çiçek aranjmanları kuruluyor. 

* Otelde konaklayan misafirlerin farkındalığa ve MEMEDER’e bağışa katılımlarını sağlamak amacıyla, konaklanan her bir gün için faturalarına isteğe bağlı olarak 50 TL ekleniyor. 

* Ekim ayı içerisinde Çırağan Palace Kempinski çalışanlarına MEMEDER yönetim kurulu üyesi öğretim üyeleri tarafından farkındalık eğitimi veriliyor. 

* Ay boyunca otelin ortak alanları ve restoranlarında farkındalığı artırmak üzere bilgi kartları ve hashtag kartları konumlandırılıyor.

* Farkındalığa lezzet katan çalışmalar:

  • Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un online alışveriş sitesi Çırağan Palace Shop’ta sunulan şeker ilavesiz tatlardan oluşan “fit lezzetler” kategorisinde satılan tüm ürünlerin geliri ay sonunda MEMEDER’e bağışlanıyor.  
  • Gazebo Lounge’ın girişinde dikkat çekici bir boyutta ve pembe renkte çikolatadan pespembe bir Çırağan Sarayı, farkındalığa özel bilgi kartları ile misafirleri karşılıyor.
  • Gazebo Lounge’da tüm masalarda farkındalığı artırıcı bilgi kartları yer alıyor.
  • Restoranda sunulan çayın yanına pembe baklava, kahvenin yanına ise Çırağan Sarayı silüetinde minik pembe madlen çikolatalar servis ediliyor. Meşhur Beş Çaylarında yer alan lezzetler ise pembeye bürünüyor.
  • Ekim ayına özel pembe renkte Çırağan Sarayı silüetinde madlen ve tarihi kapı modelinde çikolatalar Gazebo Lounge’da satışa sunuluyor. 

Çırağan Palace Kempinski İstanbul Genel Müdürü ve Kempinski Residences Türkiye Bölge Direktörü Ralph Radtke, “Çırağan Sarayı olarak Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak bilinen Ekim ayında çok sayıda etkinlik düzenleyerek MEMEDER’e desteğimizi bu yıl ile birlikte tam sekiz yıldır aralıksız devam ettirmenin sevincini yaşıyoruz. Dünya’nın dört bir yanından gelen konuklarımızı da bu farkındalığın bir parçası yaparak global olarak bilinçlendirme çalışmaları yürütmenin mutluluğunu taşıyoruz. MEMEDER ile yıllardır birlikte ilerleyerek bu farkındalığın bir parçası olmaktan çok mutluyuz.” dedi.

 

MEMEDER Kurucusu ve Onursal Başkanı Prof. Dr. Vahit Özmen, “Günümüzde meme kanseri, dünyada erkek ve kadın kanserleri birlikte alındığında, akciğer kanserini geçerek birinci sıraya yerleşmiş 'tüm kanserler arasında en çok görülen kanser' olmuştur. Ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanserdir ve her dört kadın kanserinden birisidir. Ancak meme kanseri 'erken tanı' konulabilen üç kanserden birisidir ve başarıyla tedavi edilebilmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı’nın KETEM “Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’nde” 40-69 yaş arası tüm kadınlarımıza ücretsiz olarak “erken tanı için tarama” hizmetleri sunulmaktadır, ancak ne yazık ki kadınlarımıza bu hizmeti yeterince duyuramadığımızdan, katılım arzu edilen düzeyde değildir. MEMEDER olarak biz de tüm kadınlarımıza bu bilgileri ulaştırmak ve taramalara katılımlarını artırmak üzere birçok proje ve marka iş birliği hayata geçiriyoruz. Çırağan Palace Kempinski İstanbul da bu yolculuğumuzda sekiz yıldır bize, dolayısıyla kadınlarımızın sağlığına destek veriyor. Bu yıl da birbirinden özel aktivitelerle farkındalığın ve erken teşhisin önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle kendilerine, sağladıkları katkılar için tekrar teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *