«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. MatchUp heyetinden İnavosyan Merkezine tam not

MatchUp heyetinden İnavosyan Merkezine tam not

matchup-heyetinden-inavosyan-merkezine-tam-not.jpg

Akıllı ev dönüşüm projesini incelediler

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ev sahipliğinde gerçekleşen 11’inci MAtchUp toplantısı için Antalya’da bulunan proje ekibi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnavosyon Merkezi ile Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nde başlatılan akıllı ev dönüşüm projelerinde inceleme gezisinde bulundu. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 8 ülkeden 41 katılımcının yer aldığı MAtchUp Projesi’nin 11’inci proje yönetim toplantısına ev sahipliği yapıyor. Proje ekiplerinin ilk gün gerçekleşen sunumlarından sonra katılımcılar bir dizi inceleme gezisinde bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Lokman Atasoy’unda yer aldığı programda MAtchUp proje ekibi, Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi’ni gezdi. Yetkililerden bilgi alan proje ekibi, merkezde yapılan atölye çalışmalarını ve eğitim programlarını yerinde gördü. 

 

ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI OLDU

MAtchUp proje ekibi katılımcıları, merkeze büyük ilgi gösterdi. MAtchUp Proje Koordinatörü Ernesto Faubel Cubells, Antalya’da çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Ev sahipliği için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür eden Ernesto Faubel Cubells, “İlk gün toplantımızı yaparak yaptığımız çalışmaları ele aldık. Bugün de ilk olarak bu merkeze geldik. Çok beğendik. Çok güzel çalışmalar yapılmış” dedi. 

 

PROJE EKİBİ İNCELEDİ

MatchUp heyeti daha sonra ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’ndeki E parselde 534 hak sahibinin konutlarına uygulanan akıllı ev dönüşüm çalışmasını inceledi. Takılan akıllı sayaçlar ile ev sahipleri iklimlendirme sistemlerini, su ve elektrik tüketimlerini, iç hava kalitesini ve ortam sıcaklığını akıllı telefon, tablet veya bilgisayar üzerinden nasıl izleyip kontrol edebildiği katılımcılara anlatıldı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *