«
  1. Anasayfa
  2. Spor
  3. Maraton İzmir'de Eğitime Erişimi Risk Altındaki Kız Çocuklarına Büyük Destek!

Maraton İzmir'de Eğitime Erişimi Risk Altındaki Kız Çocuklarına Büyük Destek!

maraton-izmirde-egitime-erisimi-risk-altindaki-kiz-cocuklarina-buyuk-destek.jpg

Ünlü Oyuncu Çağlar Ertuğrul Eğitime Erişimi Risk Altındaki Kız Çocuklarını Desteklemek İçin Koştu!

 

Koruncuk Vakfı gönüllü koşucuları, eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarına destek için Maraton İzmir’de koştu. 7 Mayıs Pazar Günü 4. kez düzenlenen Maraton İzmir’de, Koruncuk Vakfı gönüllü koşucuları, Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte adımlarını “eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarının sevgi ve güven ortamında hayata hazırlanarak hayallerindeki okula kavuşmaları” için attı.

Eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarının özgüvenli bireyler olarak toplum içinde yer almaları amacıyla çalışan Koruncuk Vakfı; Maraton İzmir’de, Koruncuk Vakfı gönüllü koşucuları ve Koruncuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile eğitime erişimi risk altındaki kız çocuklarının hayallerindeki okula kavuşmalarına destek olmak için koştu. Türkiye’nin en hızlı parkuru konumundaki Maraton İzmir, Cumhuriyet’in 100. yılı anısına, “100 Yıllık Maratonu, Maratonİzmir’de kutluyoruz” mottosuyla 7 Mayıs Pazar günü 4. kez gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen Maraton İzmir’de 7 kurumsal takımdan oluşan koşucusunun yanı sıra ünlü sinema, dizi, tiyatro oyuncusu Çağlar Ertuğrul’un içinde bulunduğu bireysel koşucuların da dahil olduğu 250 Koruncuk Vakfı gönüllüsü, adımlarını eğitime erişimi risk altındaki kız çocukları için attı.   

Kız çocuklarının her anlamda güçlü bireyler olarak toplumda yer almaları için onların kesintisiz ve nitelikli eğitime erişimlerinin zorunlu olduğunun altını çizen Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray “Temel ihtiyaçlarının karşılanması bakımından olanakları kısıtlı ortaokul ve ortaöğretim (lise) seviyesindeki kız çocuklarına, akademik başarı ön koşulu olmaksızın Koruncuk Vakfı Kız Öğrenci Yurtlarında ücretsiz bakım ve barınma hizmeti sunarak onların kişisel, akademik ve psiko-sosyal açıdan gelişimlerini destekliyoruz. Kız çocuklarımıza sunduğumuz tüm bu destekleri elbette hep birlikte yapıyoruz. Gönüllülerimiz, bireysel – kurumsal bağışçılarımız, yönetim kurulumuz, mütevellimiz, çalışanlarımız, amacımıza ortak olan tüm destekçilerimizle biz, kocaman bir aileyiz. Bugün, bunu derinden hissettiğimiz bir gün. Maraton İzmir’de koşarak hem kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önemine farkındalık yaratan hem de kız çocuklarımızın eğitimi için bağış toplayan tüm Koruncuk gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Büyük küçük demeden her bir desteğin Vakfımız çalışmaları için oldukça önemli olduğunu hatırlatarak, bağış toplama kampanyasının devam edeceği 22 Mayıs tarihine kadar Koruncuk Vakfı için koşan gönüllülerimize bağış desteği bekliyoruz.” dedi.  

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *