«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Kemer’de “Çök Kapan Tutun” tatbikatı yapıldı

Kemer’de “Çök Kapan Tutun” tatbikatı yapıldı

kemerde-cok-kapan-tutun-tatbikati-yapildi.jpg

AFAD koordinasyonunda, Düzce Depremi’nin 23’ncü yılı dolayısıyla depremin meydana geldiği saat 18.57’de Türkiye geneli ve KKTC’de “Deprem Anı Ülke Tatbikatı” yapıldı.

 

Kemer’de İlçe Jandarma Komutanlığı’nda yapılan tatbikata, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Harun Mere, Kemer Belediye Başkan Vekili Mustafa Tıraş, emniyet ve jandarma personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar, Kemer’de yaşayan AFAD gönüllüleri katıldı.

 

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57'de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilen "Hayati Uyarı Bildirimi" ile Türkçe ve İngilizce sesli uyarı yapıldı.

 

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan tatbikatta, Kaymakam Çam, Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindekiler, tatbikat öncesinde Kemer’de yaşayan AFAD gönüllüleri koordinatörü Didem Yakut, “çök kapan tutun” hareketinin nasıl yapılacağı hakkında uygulamalı bilgiler verdi.

 

Kaymakam Çam, Başkan Topaloğlu ve beraberindekiler, saat 18.57’de telefonlara gelen bildirim sonrası “çök kapan tutun” hareketini yaptı.

 

Kaymakam Çam, tatbikat sonrası yaptığı açıklamasında, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini söyledi.

 

Doğal afetin her an yaşanabileceğini ifade eden Kaymakam Çam, “Doğal afete engel olunamaz. Ama tedbir alınabilir. Daha sağlam zeminlerde daha sağlam yapılar inşa edilebilir. Farkındalık oluşturmak amacıyla 1999 Düzce Depremi’nin yıl dönümünde böyle bir tatbikat yapıldı. Afet anında neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Allah bizlere bir daha böyle afet yaşatmasın.” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı Topaloğlu ise yaptığı açıklamasında, “12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Bugün Düzce Depremi’nin yıl dönümünde farkındalık oluşturmak amacıyla ülke genelinde “çök kapan tutun” tatbikatı yaptık. Deprem anında neler yapılması gerekiyorsa sakin bir şekilde onları yapmamız gerekiyor. İnşaallah böyle afetler yaşamayız.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *