«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Danimarkalı ünlü fotoğrafçı Mads Nissen’ı ağırladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Danimarkalı ünlü fotoğrafçı Mads Nissen’ı ağırladı

istanbul-bilgi-universitesi-danimarkali-unlu-fotografci-mads-nisseni-agirladi.jpg

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi, santralistanbul Kampüsü’nde Danimarkalı ünlü belgesel fotoğrafçı Mads Nissen’ı konuk etti. 2015 ve 2021 yıllarında Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü’nü kazanan Nissen, fotomuhabirlik seminerinde çalışmalarından kesitler paylaştı. Nissen, “İyi fotoğraf içten gelen duyguların yansıması sonucu ortaya çıkıyor” dedi

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Nordic Journalism Center işbirliğiyle düzenlediği fotomuhabirlik seminerinde Danimarkalı ünlü fotomuhabir Mads Nissen, BİLGİ öğrencileriyle buluştu. Nissen, yaptığı sunumda dünyada Covid-19 enfeksiyon ve ölüm oranlarını en yüksek düzeyde yaşamış ülkelerden biri olan Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde pandemi döneminde çektiği Brazil Ravaged by ‘the Small Flu’ projesi, Rusya’da LGBT’lere karşı ayrımcılığı konu alan Homophobia in Russia çalışması ve Rusya-Ukrayna savaşından kaçan sığınmacılar ile ilgili çektiği fotoğraflardan örnekler paylaştı.

 

‘Fotoğraf hem akla hem kalbe hitap etmeli’

Fotomuhabirlik mesleği ile ilgili de detaylar veren Nissen, çekilen karelerin hem kalbe hem de akla hitap etmesi gerektiğini söyledi. Empati yeteneğinin fotoğrafçılık mesleğindeki önemine değinen Nissen, “İyi fotoğraf içten gelen duyguların yansıması sonucu ortaya çıkıyor. Ben bir fotoğrafçı olarak insanlar ve fotoğraflar arasında köprü kuruyorum. Bu sayede kişilerle birebir iletişime geçerek, kalp ritimlerini bile hissediyorum. Fotoğraf için öncelikle merak duygusu önemli. Bu duygu beraberinde yaratıcılık getiriyor. İyi bir fotoğraf karesinde aynı zamanda farklılık ve farkındalık bulunması gerekiyor” dedi.

 

Nissen’ın Brazil Ravaged by ‘the Small Flu’ projesinde yer alan, plastik koruyucuyla yaşlı bir kadına sarılan hemşirenin karesi, "umudun" sembolü olarak 2021’de Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü almıştı. Homophobia in Russia çalışmasından bir kare ise 2015 yılında yine Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü’ne layık görülmüştü.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *