«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliklerle kutlanıyor: Ytong çocukları baret boyadı, iş güvenliğinin önemine dikkat çekti

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinliklerle kutlanıyor: Ytong çocukları baret boyadı, iş güvenliğinin önemine dikkat çekti

is-sagligi-ve-guvenligi-haftasi-etkinliklerle-kutlaniyor-ytong-cocuklari-baret-boyadi-is-guvenliginin-onemine-dikkat-cekti.jpg

Türk Ytong, ülkemizde her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle çalışanlarının iş güvenliği konusundaki farkındalığını artırmayı hedefliyor. 

Türk Ytong çalışanlarının çocukları, Ytong fabrikalarındaki iş güvenliği kurallarını eğlenerek öğrendiler. Çocukların iş güvenliğini anlatan resimlerle renklendirdiği baretler Türk Ytong’un 5 fabrikasındaki sergilerde buluştu.

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında, çalışanlarının ve ailelerinin iş güvenliği konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

Türk Ytong çalışanlarının çocuklarının katılımıyla düzenlenen Hayal Gücüne Güven temalı etkinlikte, çocuklara yönelik iş güvenliği ve sağlığı kuralları hakkında bilgilendirici bir eğitim videosu hazırlandı. Türk Ytong’un 5 fabrikasındaki 350 çocuğa baret ve boyalar gönderildi. Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışmanın kurallarını öğrenen çocuklardan bu kuralları baretlere resmetmeleri istendi. Çocukların renklendirdiği baretler ve ebeveynleriyle çektirdikleri fotoğraflar fabrikalardaki sergilerde buluştu.

Dilovası Ytong fabrikasındaki serginin açılışında çalışanlarla buluşan Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar “Yaşamı anlamlı, çağdaş ve güvenli kılan bir şirketin parçalarıyız. Yaptığımız işin değeri hem Türkiye’de hem de dünyada takdirle karşılanıyor. Bunu sürdürülebilir kılmanın yolu güvenlikten geçiyor. Sizlerin özeni ile işimize ve geleceğe güvenle bakıyoruz. Güvenliği işimizin her anına yansıtmak, kendimiz kadar tüm çalışma arkadaşlarımız ve aileleri için de önemsemek durumundayız. Bu nedenle bugün burada çocuklarımızın bu güzel eserleri arasında sizlerle olmak benim için daha da anlamlı.” dedi.

Etkinlikte konuşan Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak, çalışanların güvenliğini sağlamanın öncelikleri olduğuna dikkat çekerek, “Her çalışanımızın aynı sorumluluk anlayışıyla sahiplendiği ortak iş güvenliği kültürünü daha da üst seviyeye çıkarmak ve kaza sayısını sıfıra indirmek en önemli hedefimiz. Bunun için belirlediğimiz yenilikçi yaklaşımla, gerekli adımları atarak hedeflerimize hep birlikte ulaşacağız. Fabrikalarımız arasında bu alandaki iş birliğini artırarak her alanda olduğu gibi iş güvenliği konusunda da örnek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Çocuklarımız Ytong ailesinin parçası

Türk Ytong’un büyük bir aile olduğunu belirten Tolga Öztoprak şöyle devam etti: “Her bir çalışanımızın ailesi de bizim bir parçamız. Her bir parçamızın huzuru, mutluluğu ve güvenliği bizim için önemli. İşte tam da bu nedenle aile kavramını odağımıza aldık. Hayal Gücüne Güven temasıyla ortaya koyduğumuz bu güzel çalışma ile iş güvenliğinin evlerimizde, aile ortamında da konuşulan bir konu olmasını hedefledik. Çocuklarımıza resimledikleri baretlerle ve gülen yüzleriyle fabrikalarımızı renklendirdikleri, bize her baktığımızda güvenli, huzurlu ve mutlu bir geleceği hatırlattıkları için tek tek teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *