«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Hastane sınıflarında eğitim alan öğrencilerin eserleri sergi oldu

Hastane sınıflarında eğitim alan öğrencilerin eserleri sergi oldu

hastane-siniflarinda-egitim-alan-ogrencilerin-eserleri-sergi-oldu.jpg

‘Hastanede Çocuk Olmak’ resim ve fotoğraf sergisi açıldı
 

 İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) desteğiyle düzenlenen “Hastanede Çocuk Olmak” resim ve fotoğraf sergisi 24 Ekim’de Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde ziyarete açıldı. Sergide, tıbbi gereksinimleri nedeniyle hastanede eğitime devam eden öğrencilerin yağlı boya eserleri ve öğretmenlerin fotoğrafları görülebilecek.

 

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde Şubat 2019’dan itibaren yürütülen “Öğretmenim Elimi Tut Projesi” kapsamında İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) desteğiyle düzenlenen “Hastanede Çocuk Olmak” resim ve fotoğraf sergisi 24 Ekim’de Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde ziyarete açıldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün verilerine göre, İstanbul genelinde 14 hastanedeki hastane sınıflarıyla, çocuk servislerinde yer alan 1109 yatakta anaokulu, ilkokul, orta okul, lise branşlarında 86 öğretmenle birlikte eğitim faaliyetleri devam ediyor. Hastane sınıfı öğrencileri yıl boyunca, klinik psikolog ve sanat terapisti danışmanlığında, hastane görsel sanatlar öğretmenleriyle birlikte yağlı boya resim çalışmalarını gerçekleştirdi. Öğrencilerin bu çalışmaları “Hastanede Çocuk Olmak” adlı sergide bir araya getirildi. Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi’nde ziyarete açılan sergide tıbbi gereksinimleri nedeniyle hastanede eğitime devam eden öğrencilerin yağlı boya eserleri ve öğretmenlerin fotoğrafları görülebilecek.

 

“Çocuklarımız gayretleriyle birçok kişiye örnek oluyor”

 

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, projeyi desteklemekten dolayı mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Hastane sınıflarında eğitim alan çocuklarımız, gayretleriyle birçok kişiye örnek olurken aynı zamanda ürettikleri eserlerle de takdiri hak ediyorlar. Çocuklarımız resim yaparken bir an da olsa hastane ortamından uzaklaşıp içlerindeki dünyaya yolculuk yapıyorlar. Yaptıkları bu yolculukla kaynaklarını, baş etme becerilerini keşfetme ve gösterme imkânını buluyorlar. Projeyi hayata geçiren İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. ‘Öğretmenim Elimi Tut Projesi’ çok değerli bir proje. İstinye Üniversitesi olarak bu proje kapsamında hayata geçen ‘Hastanede Çocuk Olmak’ sergisini desteklemekten dolayı mutluyuz. Umuyorum ki hastanede sınıfındaki çocuklarımız bir an önce sağlıklarına kavuşur ve eğitimlerinde okullarında devam edebilirler. Öğretmenlerimiz başta olmak üzere projede ve sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *