«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Tent Vakfı ve ABD Dışişleri Bakanlığı, Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonunu Desteklemek İçin Küresel Ortaklık Anlaşması İmzaladı

Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Tent Vakfı ve ABD Dışişleri Bakanlığı, Mültecilerin Ekonomik Entegrasyonunu Desteklemek İçin Küresel Ortaklık Anlaşması İmzaladı

hamdi-ulukayanin-kurdugu-tent-vakfi-ve-abd-disisleri-bakanligi-multecilerin-ekonomik-entegrasyonunu-desteklemek-icin-kuresel-ortaklik-anlasmasi-imzaladi.jpg

Chobani’nin kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya, bundan 6 yil once mültecilere yardım etmek için kurduğu Tent Vakfı adına, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile dünyadaki mülteciler ve zorla yerinden edilmiş kişiler için istihdam fırsatlarını ve ekonomik entegrasyonu artırmak için bir anlaşma imzaladı.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı ile yapılan bu ortaklık sayesinde, Tent’in ABD'li ve uluslararası işletmeler nezdinde yürüttüğü mültecileri iş gücüne kazandırma girişimlerinin desteklenmesi, böylelikle mültecilerin iş dünyasına girmelerinin önündeki engellerin azaltılması hedefleniyor. 

 

Blinken, önümüzdeki birkaç yıl boyunca ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Bürosu'nun, "istihdamın önündeki engellerin azaltılmasına" yardımcı olmak için tecrübelerini paylaşacağını ve diğer hükümetler ve uluslararası kuruluşlarla ilişki kurarak yurtdışındaki mültecilerin işe alınmalarını teşvik etmek için Tent ve üyeleriyle yakın çalışacağını söyledi.

 

Ulukaya ise törende yaptığı konuşmada Tent’i kurma amaçlarını vurgulayarak şunları söyledi: “Bir mülteciyi işe aldığınızdan itibaren, o insan artık bir mülteci değildir. Mültecilik ancak kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzda biter.”

 

Tent direktörü Gideon Maltz "Tent'in ABD hükümeti ile ortaklığını resmileştirmekten son derece heyecanlıyım ve daha fazla işletmeyi mülteciler için ekonomik fırsatlar sağlamaya ikna etmek için yakın iş birliği yapmayı dört gözle bekliyorum" dedi. "Küresel iş dünyasının, mültecilerin hayatlarını ve geçim kaynaklarını iyileştirmede oynayacağı rol büyük ve bu, çok daha fazla mültecinin toplumda iş bulmasına ve başarılı olmasına yardımcı olacak."

 

Ulukaya, tüm dünyada mültecilere destek olmak için Tent Ortaklığı’nı kurdu

Chobani’nin kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya tarafından kurulan bir sivil toplum örgütü olan Tent, mültecilere yardım etmek için harekete geçmeyi taahhüt eden aralarında Hilton, Pfizer, Amazon gibi 300’den fazla şirketten oluşan bir koalisyon olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 2016 yılında kurulan ve merkezi New York'ta bulunan organizasyon, mültecilerin hayatlarını iyileştirmek için şirketleri bir araya getiriyor. Tent, işletmeleri mültecileri işe alarak, tedarik zincirlerine entegre ederek, mülteci girişimcileri destekleyerek ve onlara hizmet sunarak krizle mücadelede daha aktif bir rol oynamaya teşvik ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *