«
  1. Anasayfa
  2. Uncategorized
  3. Gübre Serpme Makinası

Gübre Serpme Makinası

Gübre Serpme Makinası

Tarım işlerinde günümüzde insan gücünden çok makinelerden yararlanılıyor. Bu makineler arasında gübrenin dağıtılmasını ve serpilmesini sağlayan makineler bulunuyor. Bu makineler gübre serpme makinası ismiyle anılıyor.

Bu makineler farklı modelleri ve gelişmiş özellikleri sayesinde zamandan ve insan gücünden tasarruf etmeyi sağlıyor. Son teknolojiyle üretilen bu makineler özelliklerde tarlalarda kullanılıyor.

Gübre Serpme Makinaları Ne İşe Yarıyor?

Tarım alanında kullanılan gübre serpme makinesinin en önemli işlevi tarla üzerine gübrenin serpilmesini sağlamak oluyor. Gübre serpme makinası gübrenin tarlaya homojen özellikte serpilmesini sağlıyor. Böylelikle tarlanın tamamına aynı oranda gübre yapılmış oluyor. Bu da tarlanın bazı bölümlerinde fazla gübre nedeniyle ürün oluşumu engellenmemiş oluyor.

Gübre serpme makinesi yardımıyla tarlaya doğru şekilde serpilen gübrenin etkisiyle verimli tarım ürünlerinin elde edilmesi sağlanıyor. Ayrıca ürünlerin mineral açısından zengin olması sağlanıyor.

Gübre serpme makineleri gübre ekimi dışında yem dağıtımı yapmak için kullanılabiliyor. Özellikle çok hayvana sahip olan çiftliklerde yem dağıtımının nizami yapılmasını sağlıyor.

Gübre serpme makineleri son olarak tarlalar dışında bahçeler içerisine de gübre ekimine yardımcı oluyor. Böylelikle bahçelerde yetiştirilen ürünlerin de verimli ve mineral açısından zengin olmasını sağlıyor.

Gübre Serpme Makinasının Faydaları Nelerdir?

İlk defa gübre serpme makinesi kullanacak kişilerin makinelerin sağlayacağı faydaları öğrenmeleri gerekiyor.

Bu faydalardan en önemlileri;

  • Gübre ekme işleminin kısa sürede yapılmasını sağlıyor.
  • Tarlaya orantılı ekilen gübre sayesinde elde edilen ürünler vitamin ve mineraller açısından zengin oluyor.
  • Gübreleme işlemi için makinenin kullanılması sayesinde insan gücünden yararlanma oranı azalıyor.
  • Makine kullanılarak gübreleme yapılması sayesinde toprağın yeterli havalanmayı kazanması sağlanıyor.
  • İnsan gücü ile yapılan gübre serpme işlemine oranla daha az gübrenin kullanılması sağlanıyor.

Bunların dışında gübre ekimi için tarım işçisi arama derdi ortadan kalktığı için tarlanın gübrelenmesi daha az maliyetle tamamlanıyor.

Gübre Serpme Makinasını Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Piyasada tarım işleri için satışa sunulan çok sayıda gübre serpme makinesi bulunuyor. Bu nedenle makinelerin alımında kişilerin dikkat etmeleri gerekiyor. Makine alırken ilk olarak kullanılacak alanların göz önüne alınması gerekiyor. Tarla veya ekim alanı küçükse satın alınacak makinenin küçük ebatlarda olmasına özen göstermek gerekiyor. Bunun dışında çalı ve ağaçların durumuna bağlı olarak makine seçiminde de dikkat etmek gerekiyor.

Ekim yapılacak tarla büyük ya da orta boyutlarda ise damlama özelliğine sahip olan gübre serpme makinelerinin tercih edilmesi gerekiyor. Bunun dışında diskli makinelerde büyük alanlar için tercih edilebiliyor. Bunlara ek olarak fiyat ve marka karşılaştırması yapılarak alım yapılması gerekiyor.

Gübre Serpme Makina Modelleri Ve Depo Kapasiteleri Nasıldır?

Gübre serpme işlemleri için kullanılacak makineler farklı modellerde tasarlanıyor. Bu modeller arasında el tipi, tek diskli, damlamalı, bahçe tipi, dar ağızlı, geniş ağızlı ve çift diskli modeller bulunuyor.

Makinelerin modellerine bağlı olarak da depolama kapasiteleri değişiklik gösteriyor. Tek diskli makinelerin kapasiteleri 400-1000 lt arasında değişirken çift diskli makinelerin kapasiteleri 600-1500 lt arasında değişiyor. Dar ağızlı makinelerin kapasitesi ise 350 lt olarak görülüyor.

Gübre Serpme Makinasının Bakımı Nasıl Yapılır?

Gübre serpmek için satın alınan makinelerin uzun süre kullanılması için bakımlarının düzenli yapılması gerekiyor. Makinelerin temizlenmesinde su, sabun veya buhardan yararlanılabiliyor.

Böylelikle satın alınan makinenin ilk günkü kalitede kullanım yapması mümkün oluyor. Gübre serpme makinesinde temizlik dışında teknik aksamların kontrol edilmesi gerekiyor. Kablolar veya cıvatalar zaman zaman kontrol edilerek hasarların giderilmesi gerekiyor.

Tarım makinaları hakkında detaylı bilgi için hemen tıklayın. https://ucbasaktarim.com/tr/

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *