«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Burhaniye Belediyesi Kuvâ-yi Milliye Kültür müzesi, Müzeler gününde de yoğun ilgi gördü

Burhaniye Belediyesi Kuvâ-yi Milliye Kültür müzesi, Müzeler gününde de yoğun ilgi gördü

burhaniye-belediyesi-kuva-yi-milliye-kultur-muzesi-muzeler-gununde-de-yogun-ilgi-gordu.jpg

Burhaniye Belediyesi, Kuvâ-yi Milliye müzesi ,18 Mayıs Uluslararası Müzeler Gününde okullar tarafından düzenlenen ziyaretlerle doldu taştı.

Burhaniye Belediyesi, Kuvâ-yi Milliye müzesinin bu günkü en minik ziyaretçileri, Mercan Adası anaokulunun, 6 yaş grubu öğrencileriydi. Minik ziyaretçiler, gördükleri tarihi eserler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, Kuvâ-yi Milliye müzesi yöneticisi Esma Esin Mutlu’ya sorular sorarak hem Burhaniye tarihi, hem de genel dünya tarihi hakkında bilgiler aldılar.

2 bölümden oluşan Müzede Arkeolojik ve Etnografik eserler yer alırken, dünyaca ünlü tanınmış simaların ve ailelerinin eserlerin de sergileniyor. Yaklaşık olarak 1500 eser ziyaretçiler tarafından incelenebiliyor.

Aziz Nesin’den Oğuz Tansel’e, Balıkesir Mebusu Cavit Emir’den, Murat Bardakçı’nın dedesi Cemal Bardakçıya ait eserlerin bulunduğu Kuvâ-yi Milliye Kültür Müzesi’nde yöre halkına ait yöresel eserler de ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Vatandaşların yanı sıra, kurumların ve okulların da  ziyaret ettiği müze, Pazar günleri hariç Hafta içi 08.30-17.30 Cumartesi günü ise 10.00 -16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *