«
  1. Anasayfa
  2. Kültür Sanat
  3. Bilim ve Sanat'ın Önemli İsimleri; Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde

Bilim ve Sanat'ın Önemli İsimleri; Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde

bilim-ve-sanatin-onemli-isimleri-bilim-kurgu-ve-fantastik-film-festivalinde.jpg

EVRENSEL BİLİM KURGU VE FANTASTİK FİLM FESTİVALİ”NDE

YAPAY ZEKÂ TARAFINDAN TASARLANAN AFİŞ KULLANILACAK!

 “Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali”, afiş tasarımıyla da ilklerin festivali olmayı sürdürüyor. 26-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, yapay zekâ tarafından tasarlanan doğal afet odaklı festival afişine sahip olması dolayısıyla dikkat çekiyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, 2.Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali; Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla ve derneğin başkanı Filiz Dağ’ın yönetiminde 8 Eylül’de düzenlenecek olan basın lansmanıyla sinemaseverler ile 2.kez bir araya geliyor. 

Yapay Zekâ Destekli Afiş ile İklim Sorunlarına Odaklanıyor!

2. Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali, bu sene de yapay zekâ tasarımlarıyla desteklenerek hazırlanan afişiyle sinema tutkunluklarını karşılıyor. Filiz Dağ ve Atilla Erkmen’in imzasının bulunduğu afiş, yeni bir dünya keşfini ve uyanışını konu alarak; yaşanan deprem, pandemi ve küresel iklim krizi gibi konulara değiniyor. Bu sene 5 farklı dalda ödül verilecek olan festivalde; Uluslararası Uzun Metraj, Ulusal Uzun Metraj, En İyi Senaryo, En İyi Görsel Efektler ve En İyi Ses Efektleri şeklinde olacak. Uluslararası ve Ulusal Bilim Kurgu ve Fantastik Sinemaya katkı ödüllerinde de yine dünyaca tanınmış isimler alacak.   

Sinema Emekçileri İçin İki Yeni Kategori!

Ön jürilerin seçimleri sonrası Uluslararası ve Ulusal Uzun Metraj Film yarışmaya hak kazanan aday seçkilerin belirlendiğini açıklayan festival kurucu idari direktörü Filiz Dağ yaptığı açıklamada:” Bilim ve sanatın farkındalığı kadar bu alanda içerik üretiminin artmasını sağlamanın arzusuyla yola çıktık. Bu sene de dünyanın 12 farklı ülkesinden festivalimizde yarışacak çok değerli filmleri konuk edeceğiz. Bu konuda çok heyecanlıyız, ilk senemizde eleştirmenlerden tam not aldık hatta çıtayı çok yükselttiğimizi; 10 yıllık bir festival algısıyla karşılaştıklarını belirttiler. Biz de bu sene çıtayı daha da yükselterek bu sektörün ülkemizde gelişmesi kadar dünya çapında bilinirliğinin artması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam ediyoruz.” sözlerine yer verdi. Farklı festival ve yapımların üzerine de değinen Dağ; Bilim Kurgu ve Fantastik yapım ve festivallerde kendimize rakip görmüyoruz, çünkü rekabet yerine emek verilen her çalışmayı destekleyen bir süreci en başından benimsiyoruz. Son olarak yeni dünyalardan bahsediyorsak, festivallerin de dönüşmesi gerekiyor. Bu sebeple bilim ve sinema emekçilerini, bu işin mutfağında olanları ödüllendirecek yeni kategoriler ortaya koymaya devam ediyoruz. En İyi Görsel Efekt ve Ses Efekti de böylelikle aramıza katıldı. Seneye iki yeni kategori daha aramıza katılacak.” şeklinde belirtti.

Bilim ve Sanat’ın Önemli İsimleri; Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde!

Geçtiğimiz sene ilki düzenlenen festivalin bu sene kadrosuna katılan yeni isimler ile Türkiye’yi Bilim Kurgu ve Fantastik yapımlarda ilk sıralara taşıyor. Festival Yönetmenliğini Dijital Sanatçı Atilla Erkmen’in üstlendiği US3F2023’de bu sene festival yardımcılığında Genetik Mühendisi Dr. Melis Kalkan bulunuyor. Sanat yönetmenlerinde Sinema Eleştirmeni Gizem Ertürk, Yapımcı Balım Tanrıöver, Görsel Efektler Yapımcısı Aynur Kazaz, akademik kariyerini sinema alanında sürdüren Göknur Topçu yer alıyor. Kreatif Yapımcı olarak sektör öncü isimlerinden PTOT Yapım ortağı Şebnem Kitiş reklam ve film yapımcılığı yanı sıra başta Netflix olmak üzere birçok dijital platforma sinema ve dizi içeriği üretenlerin başında geliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *