«
  1. Anasayfa
  2. Ekonomi
  3. BANTBORU 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

BANTBORU 2022 Sürdürülebilirlik Raporunu Yayınladı

bantboru-2022-surdurulebilirlik-raporunu-yayinladi.jpg

Çevre, toplum ve ekonomi üçgeninde sürdürülebilirlik odağını, işinin ayrılmaz bir parçası olarak gören BANTBORU, katılımcısı olduğu, dünyanın en büyük küresel sürdürülebilirlik inisiyatifi UN Global Compact’in (UNGC) İlerleme Bildirim Raporlaması (COP) ana hatları uyarınca hazırladığı 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. 

50 yılı aşkın geçmişiyle otomotiv ve soğutma ürünleri endüstrilerinde önem taşıyan boru sistemlerinde dünyanın en önemli 5 üreticisinden biri olarak dünyada üretilen her 100 araçtan 4’ünün kritik sistemlerinde ürünleriyle yer alan ve küresel otomotiv pazarındaki payını 2025 yılı sonuna dek ikiye katlamaya hazırlanan BANTBORU, 2022 yılına ait Sürdürülebilirlik Raporunu yayınladı. Rapor içeriği, şirketin katılımcısı olduğu UN Global Compact’in (UNGC) Şirketler için İlerleme Bildirimi Raporu (COP) ana hatları ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) referans alınarak, PRactice Communication Management desteğiyle hazırlandı.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve İzmit Köseköy’de yer alan 3 üretim tesisinde, yaklaşık 15 bin metrekare çatı alanı üzerine kurulu güneş enerji santrali sistemiyle 2022 yılında yenilenebilir kaynaklardan 3 MW elektrik üretimi gerçekleştiren BANTBORU, üretim faaliyetlerindeki enerji tüketiminde doğal kaynaklardan yararlanmaya devam ediyor. 2022 yılında 2021’e oranla üretim birimi başına elektrik tüketiminde yaklaşık yüzde 7, doğal gaz tüketiminde yaklaşık yüzde 6, su tüketiminde de yüzde 8’in üzerinde azalma sağlayan BANTBORU, üretim birimi başına tehlikeli ve tehlikesiz atık oluşumda düşüş elde etti. BANTBORU 2022 yılında tehlikeli atıkların yüzde 100’ünü, tehlikesiz atıkların da yüzde 99,97’sini geri dönüşüme yönlendirdi. BANTBORU, sürdürülebilirliğin sosyal boyutunda odaklandığı toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları, kapsayıcılık ve çeşitlilik, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma koşulları ve insan hakları ve iş etiği ilkeleri kapsamında sürekli iyileştirme faaliyetlerine devam etti.

İstikrarlı büyümelerini sürdürürken, bir dünya şirketi olarak evrensel iş yapış modellerini ve sürdürülebilirliğin temel ilkelerini benimsediklerini ifade eden BANTBORU CEO’su Sinan Gider, “Cumhuriyetimizin 100., şirketimizin 51. kuruluş yılı olan 2023, küresel ayak izimizi 3 kıtada, 5 ülkede üretimle farklı bir boyuta taşıdığımız; Ar-Ge ve üretim gücümüzün yanı sıra kurum kültürümüzü de ihraç eden, çalışanlarına uluslararası kariyer fırsatları sunan, farklı coğrafyalarda, farklı kültürleri kapsayan çok uluslu bir yapıya dönüşümümüzü tamamladığımız çok özel bir yıl oldu. 2022 yılı da bizler için bu önemli büyümeye ve dönüşüme hazırlıklarımızı sürdürdüğümüz, yoğun çalışma bir temposunu büyük gurur ve heyecanla yaşadığımız bir zaman dilimiydi. Bu süreçte Sürdürülebilirlik konusunda da önemli çalışmalara imza attık ve bunları paydaşlarımızın bilgisine sunmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Sinan Gider sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dinamizmi, işimizle ilgili yapısal güçlerimizin yanı sıra, küresel değer zincirlerinde bir iş yapma koşulu olarak önemini giderek artıran sürdürülebilirlik konusunu da kapsayacak şekilde oluşturduğumuz yeni kurumsal kimliğimize de yansıttık. İşimizi yaparken sergilediğimiz özgün yaratıcılığımız, iş ortaklarımızın bize duydukları güven ve daha iyi bir dünyada daha iyi bir yaşam için sürdürülebilirliğe katkı yapma azmimiz, işimizin temelini oluşturan ortak değerlerimizle pekişiyor ve kimliğimizi oluşturuyor. Bu özelliklerimizi, yeni kurumsal sloganımızda ‘Ingenuity. Reliability. Sustainablity.’ olarak özetliyoruz. Sürdürülebilirlik, yönetişim ve etik uyum, tüm endüstrilerde küresel değer zincirlerinin temel belirleyicileri arasına girmiş konulardır. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) katılımcısı ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) imzacısı olarak, bu konularda toplum, çevre, ekonomi üçgeninde değer zincirimize yayılacak adımlar atmayı, işimizin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Raporumuz, özgün yaratıcılığımızın ve iş ortağı güvenilirliğimizin yanı sıra, daha sürdürülebilir bir gezegende daha iyi toplumsal yaşam azmimizin de bir ifadesidir. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

BANTBORU’nun sürdürülebilirlik yaklaşımının temelini, şirketin iş yönetimi taahhütlerinin tüm yönleri gibi, şeffaflık, adillik, sorumluluk ve hesap verebilirlik oluşturuyor. Şirketin faaliyetlerinin çevre, insan ve ekonomi üzerindeki etkilerini belirleme, anlama ve önceliklendirme üzerine kurulu BANTBORU sürdürülebilirlik stratejisi, öncelikli konuları tanımlamayı ve bu konularda sürekli iyileştirme çalışmaları yapmayı ve bu çalışmaları düzenli ve şeffaf bir şekilde raporlamayı içeriyor. Her sürdürülebilirlik raporlama dönemi için öncelikler evrensel sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde belirleniyor. BANTBORU bünyesinde Sürdürülebilirlik çalışmalarının yönetimi, CEO ve Yönetim Kurulu koordinasyonunda BANTBORU İSG-Ç, Sürdürülebilirlik ve Dış Kurumsal İletişim Müdürlüğünce gerçekleştiriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *