«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. Avcılar’da Kadınlar Üreten Eller Projesi ile Dijitalleşiyor

Avcılar’da Kadınlar Üreten Eller Projesi ile Dijitalleşiyor

avcilarda-kadinlar-ureten-eller-projesi-ile-dijitallesiyor.jpg

Avcılar’da “Üreten Eller” projesine katılan kadın girişimciler dijitalleşiyor. Avcılar Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen eğitim programıyla kadınların üretim ve istihdam süreçlerine katılımı destekleniyor. 3 haftalık eğitime katılan girişimci kadınlar sertifikalarını Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’den aldı.

 

“Üreten Eller”

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadınlara dönük bir çok çalışmasıyla kadınlara destek olan Avcılar Belediyesi bir projeye daha imza attı. Avcılar Belediyesi, JCI | Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Avrasya Şubesi, ICF Türkiye | Uluslararası Koçluk Federasyonu iş birliği ile “Üreten Eller Projesi” hayata geçti. Kadınların üretim ve istihdam süreçlerine katılımını desteklenen projede; kişisel ve mesleki gelişimlerini maximum seviyeye çıkarmaları konusunda eğitim, koçluk ve mentorluk süreçleri yer aldı. 3 Hafta boyunca Avcılar Belediyesi | Uygulamalı Çözüm ve İnovasyon Merkezi’nde eğitimlere katılan kadınlar sertifikalarını Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’den aldı.

 

“Her zaman kadınların yanındayız”

 

Cumhuriyet Halk Partisi 12. ve 13. Dönem Kadın Kolları Genel Başkanı ve CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse’nin de katıldığı sertifika programında bir konuşma yapan Hançerli; “Bu proje beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tip etkinliklerin en büyük enerjisi gönüllü sivil toplum örgütlerinden geliyor, ben tüm paydaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Ekibimiz inanılmaz güzel ve iyi işler yapıyorlar, çünkü gönülden yapıyorlar. Gönülden yapıldığı zamanda oldukça nitelikli ve kaliteli işler çıkıyor ortaya. Bu verilen hizmetler ücret karşılığı yapılmıyor. Kadınlara dokunmak bu ülkenin geleceğini kurmak için gönüllü yürütülen çalışmalar bunlar. Bu çalışma bu çaba kadınların sadece eşitliği sağlaması için değil, bu çalışma Türkiyeyi daha mutlu, daha huzurlu, daha güçlü, daha adil ve eşitlikçi bir hale getirmek için. Eşitliğin, adaletin olmadığı yerde ot bitmez. Eşitlik ve adalet kadının yaşamında olacak ki daha güçlü, daha mutlu ve güzel bir Türkiye olacak. Bu çalışmanın çok özel bir yanı var; kadın emeği denince ilk akla elişi gibi işler geliyor, bu çalışma grubu bu algıları ortadan kaldıracak. Bu sertifika programı bir bitiş değil bir başlangıç. Bizler her zaman sizlerin kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *