«
  1. Anasayfa
  2. Sağlık
  3. 2. Uluslararası Epigenetik Kongresi Geleceğe Işık Tutan Konu ve Konuklarıyla Dikkat Çekti

2. Uluslararası Epigenetik Kongresi Geleceğe Işık Tutan Konu ve Konuklarıyla Dikkat Çekti

2-uluslararasi-epigenetik-kongresi-gelecege-isik-tutan-konu-ve-konuklariyla-dikkat-cekti.jpg

90’lı yıllarda çalışılan insan gen haritası 2003 yılında tamamlandı ve tıp dünyasında büyük değişimleri tetikledi. Her tedavi yönteminin her hasta için en doğru sonucu vermemesinin temelinde genlerimizle ilgili farklılıklar olduğu anlaşıldı ve bilim insanları genetik kodlarımızı incelemenin yanı sıra çevresel faktörlerin genlerimiz üzerindeki etkilerini de incelemeye başladı. Genlerimizin potansiyel yatkınlıklarını anlayarak sağlıklı yaşamın devam ettirilebilmesi ve korunması için dış etkenlerin konuşulduğu 2. Uluslararası Epigenetik Kongresi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Osmanlı Arşivi Külliyesi’nde Nutrigenetik ve Epigenetik Derneği himayesinde gerçekleştirilen kongre, bu yıl “Kompleks Kronik Hastalıklarda Bireye Özgü Tedavide Hassas Tıp- Genetikten Epigenetiğe” ana temasını benimsedi. Epigenetik alanındaki son yıllardaki gelişmelerin paylaşıldığı kongrede, alanında en başarılı uzman isimler yer aldı. 

Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver Genetik ve Epigenetik Alanındaki Deneyim ve Görüşlerini Paylaştı

Tıp, eczacılık, moleküler biyoloji/genetik, biyoinformatik, biyoistatistik vb. branşlardan çok sayıda akademisyen, klinisyen ve öğrencinin katıldığı kongreye, kişiye özel tedavi ve uygulamalar yapan Infinity Regenerative Clinic’in Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver konuşmacı olarak katıldı. Genetik ve Epigenetik alanında çalışmalar yapan, araştırmaları, hasta deneyimleri ve şu anda Infinity Regenerative Clinic’te gerçekleştirilen uygulamalar üzerinden görüşlerine yer verdiği iki konuşma yapan Uzm.Dr. Tanrıver, etkinliğin ilk gününde “Kanserde Mikrobiyom ve Oksidatif Stres – İnflamasyon- Yaşlanmanın İlişkisi” konusuyla ilgili bir konuşma gerçekleştirdi. 

Oldukça ilgi çeken ilk günün ardından kongrenin ikinci gününde ise Doç.Dr. Cem Polat Çetinkaya ile “Toplum Sağlığında Alınması Gereken Önlemler Neler Olabilir?” konulu sunumda konuşma yaptı. Konuşması sırasında Uzm.Dr. Yıldıray Tanrıver, kişiye özel beslenme, çevresel faktörler, hangi sporun insanların hayatını ve sağlığını nasıl farklı etkilediğine dair önemli bilgiler verdi.

Epigenetik alanındaki en son gelişmeler ve bu alandaki geleceğe yönelik yol haritasını çizen uygulamaların tartışıldığı ve katılımcılara iki verimli gün sunan 2. Uluslararası Epigenetik Kongresi her yıl düzenlenerek, geleceğe ışık tutan bilgileri paylaşmaya devam edecek. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *