«
  1. Anasayfa
  2. Gündem
  3. İrfan Değirmenci’nin Moderatörlüğünde Prof. Dr. İlber Ortaylı, LÖSEV’de Tarihe Yolculuk “Cumhuriyetin 100. Yılı Söyleşisi”

İrfan Değirmenci’nin Moderatörlüğünde Prof. Dr. İlber Ortaylı, LÖSEV’de Tarihe Yolculuk “Cumhuriyetin 100. Yılı Söyleşisi”

irfan-degirmencinin-moderatorlugunde-prof-dr-ilber-ortayli-losevde-tarihe-yolculuk-cumhuriyetin-100-yili-soylesisi.jpg

Cumhuriyet’in 100. yılı ve LÖSEV’in 25. yılı için gerçekleştirilen söyleşi lösemiyi yenmiş gençlerin Orotoryosu ile başladı. Her zaman lösemili çocukların destekçisi olan LÖSEV gönüllüsü gazeteci İrfan Değirmenci’nin moderatörlüğünde başlayan söyleşide, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cumhuriyetin 100 yıllık tarihine ışık tutarak, Türkiye’nin bu süreçteki sosyal, kültürel ve siyasi gelişmelerini katılımcılarla paylaştı. Türkiye’deki sağlık ve eğitim konusunda konuşan Ortaylı söyleşide şunları kaydetti: “ Çocuk problemi her cemiyetin büyük bir problemidir.Ve  şunu söyleyeyim çocuklar konusundaki ihmaller çok yaygındır.

21. yüzyıl ve 20. yüzyılın sonundaki kadar insan ticareti, insan baskısı bu devir kadar olmadı.Tıpta gelişmeler oluyor, alkışlıyoruz. Ve arkasından rezalet ve facialar çıkıyor. Sadece doğduğu yer farklı olduğu için sokakta kalan, eziyet çeken, dövülen, hakaret edilen bir çocuğu gözünüzün önüne getirmek zorundasınız. Sizi eşitlikçi ve şefkatli bir dünyaya götürecek şey budur. Bunun olmadığı bir dünya zaten boştur.”

Moderatör İrfan Değirmenci dinleyicilerden gelen soruları İlber Ortaylı’ya yönelterek, interaktif bir ortam yarattı.

LÖSEV Kurucu Başkanı Dr. Üstün Ezer, etkinliğe gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 100. yılı gibi önemli bir dönemde, LÖSEV’in 25. yılını da kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bu özel günde, değerli tarihçimiz İlber Ortaylı’nın bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşmasından dolayı büyük mutluluk duyduk. Her zaman ayrım yapmadan dil, din, ırk farkı gözetmeden çocuklarımızın yanına olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Lösemili Çocuklardan İlber Hocalarına Doğum Günü Sürpriz

Söyleşi öncesinde İlber Ortaylı kuliste minik hayranları ile bir araya geldi. Lösemili çocuklar, 77. doğum gününe sadece bir gün kalan İlber Ortaylı’ya doğum günü sürprizi yaptı. Sürpriz kutlama esnasında, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve çocuklar birlikte doğum günü pastası üfledi. Ortaylı, bu özel anı çocuklarla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Söyleşi sonunda çocuklar, İlber Hocalarına ve her zaman lösemili çocukların yanında olan İrfan Değirmenci’ye kendi elleriyle çizdikleri portrelerini takdim ederek bu özel günü daha da renklendirdi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *