«
  1. Anasayfa
  2. Teknoloji
  3. AgeSA’da Yapay Zeka İle İşe Alım Dönemi!

AgeSA’da Yapay Zeka İle İşe Alım Dönemi!

agesada-yapay-zeka-ile-ise-alim-donemi.jpg

 Artık adaylarla ilk mülakat adımının yapay zeka ile gerçekleştirileceğini belirten AgeSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, tüm işe alım süreçlerine dahil edecekleri yapay zekanın ciddi bir zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra doğru iş ve doğru aday eşleşmesini kolaylaştıracağına da dikkat çekti.

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA’da, yapay zeka ile işe alım dönemi başladı. AgeSA, daha fazla kişiye ulaşmak ve birebir hizmetini güçlendirmek için direkt satış kadrosunu büyütme stratejisi doğrultusunda yapay zeka ile geleceği şekillendiren lider işe alım platformu OneNewOne (ONO) ile iş birliği yaptı. Mart ayı itibarıyla başlatılan iş birliği doğrultusunda projenin ilk aylarından itibaren önemli bir yol kat etti. 

ONO ile doğru iş ve doğru aday eşleşmesini yapmak kolaylaşacak

Artık işe alım süreçlerinde adaylarla yapılacak ilk mülakatın yapay zeka aracıyla gerçekleştirileceğini paylaşan AgeSA İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül “Teknolojinin sunduğu imkânları iş yapış süreçlerimize entegre ederek, mevcut ve potansiyel çalışanlarımıza en iyi deneyimi sunmaya ve verimliliğimizi artırmaya odaklanıyoruz. Yapay zekayı İK süreçlerimizde de kullanarak mevcut ve potansiyel AgeSA’lıların deneyimlerini daha çevik ve dijital hale getirerek memnuniyetlerini artırmayı hedefliyoruz. Bizimle çalışmak isteyen adaylardan gelen CV’leri hızlı ve doğru bir şekilde değerlendirmek ve seçim yapmak ciddi bir zaman alıyor. ONO bizim için farklı havuzlardan beslenerek bir aday havuzu oluşturuyor, adaylarla ilk mülakatı yapay zeka ile gerçekleştiriyor ve son olarak olumlu değerlendirdiği adayları doğrudan takvimlerimize yönlendiriyor. Bir sonraki adımda ise olumlu adaylarla envanter aşaması yine sistem üzerinden devam ediyor. İşe alım kararı verdiğimiz kişiler için referans araştırması ve teklifle süreci sonlandırıyoruz. Bu ay itibarıyla tüm bölgelerde işe alım süreçlerine yapay zekayı dahil ettik. Yapay zeka, bize ciddi bir zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra doğru iş ve doğru aday eşleşmesini de kolaylaştırırken süreçlerdeki verimliliğimizi de artıracak. Yeni sistemle aylık ortalama 10 kişiyi işe almayı öngörüyoruz yani bu İK İş Ortağı pozisyonunda çalışan 1 arkadaşımız kadar işe alım yapabileceği anlamına geliyor. AgeSA olarak %80 oranında oldukça yüksek bir çalışan bağlılığına sahibiz, bu memnuniyeti daha da yukarılara taşımak hedefiyle kültürel ve dijital gelişime yönelik yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Dönüşümler, işveren marka algımızı yükseltiyor

Dönüşümleri kurumsal kültürün bir parçası olarak ele alıp ilerlediklerini belirten Yüzgül,“Tüm dönüşüm çalışmalarımızın ana amacı; hızlı ve verimli süreçler tasarlamak. Çevik çalışma kültürü, verimlilik artışı, artan çalışan ve müşteri memnuniyeti hedeflerini destekleyen uygulamalar çok önemli. İK’daki stratejilerimizi, projelerimizi de buna göre şekillendiriyoruz. Yapay zeka kullanımı gibi teknolojik uygulamaları süreçlerimize dahil etmek hem mevcut ve potansiyel AgeSA’lıların hem de işveren markası algımızın yükselmesine hizmet ediyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

BiHaber Hakkında

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *